Zidanškova z dvignjeno glavo in ponosno zapušča Roland Garros po polfinalu

10.06.2021
PARIZ, FRANCIJA - Tamara Zidanšek je kljub porazu v polfinalu OP Francije navdušila z izjemnim tenisom in spravila rojake pred male ekrane.

38 let smo čakali na takšen rezultat slovenskega tenisa. 23-letna Tamara Zidanšek je junaško zaključila letošnje nastope na pariškem pesku. Uvrstila se je v polfinale, kar je največji dosežek slovenskega tenisa od osamosvojitve naprej, finale in dvig lovorike pa bosta morala počakati do naslednje priložnosti. 

Največji uspeh slovenskega tenisa je zmaga Mime Jaušovec na Roland Garrosu leta 1977. Mima je bila ob tem še dvakrat v finalu peščenega turnirja za grand slam, prav tako je OP Francije osvojila v dvojicah. 

Tudi v polfinalu je Konjičanka pokazala izjemno igro, a 29-letna izkušena Rusinja Anastazija Pavljučenkova je bila premočna ter je zmagala s 7-5, 6-3 in se uvrstila v svoj prvi finale na grand slamih. V karieri je zbrala že 12 WTA lovorik, v soboto bo poskušala v vitrino postaviti največjo - pokal Suzanne Lenglen.

Zidanškova, 85. igralka sveta, se je proti favorizirani 31. nosilki zoperstavila z vso močjo. Ni se predala, niti v prvem in v drugem delu, še posebej v prvem, ko je Pavljučenkova že servirala za niz pri 5-3. V drugem je teniška igralka iz Samare že vodila 4-1, pa je Tamara spet z ribrejkom prišla nazaj. Rusinja je ostala zbrana, močno je udarjala na bekend Zidanškove, ki je njen slabši udarec ter jo tako prisilila v nekaj napak. Obračuna je bilo konec po malo več kot eni uri in pol igre.

Dvoboj na osrednjem terenu Philippe Chatrier je Slovenka začela res dobro, takoj je zabeležila brejk in nato povedla 2-0. Pavljučenkova je hitro našla odgovor in izenačila na 2-2 ter nato igrala vse bolje, ob nekaj napakah Zidanškove pa povedla 5-3 in imela servis za niz. Ni se ji izšlo po načrtih, Tamara je z borbeno igro ujela nasprotnico, ključna igra pa je bila dvanajsta. Tamara je bila na servisni črti, a je zelo slabo servirala, niz je celo poklonila z dvojno napako. Treba je poudariti, da je imela igro prej dve žogi za brejk, ki jih ni izkoristila. 

V 2. nizu je povedla Pavljučenkova 2-0, slovenski teniški asinji se je uspelo vrniti za kratek čas z ribrejkom, nato pa je Rusinja nanizala še dve zaporedni igri. Prednost je bila visoka, a za končno zmago se je morala še kako potruditi. V končnici dvoboja je bila izkušena Pavljučenkova bolj zbrana, dokaj rutinirano je dokončala nalogo po katero je danes prišla na pariški pesek.

Anastazija Pavljučenkova je 52-ič igrala v glavnem delu turnirjev za grand slam in prvič prišla v polfinale ter danes v finale

Anastazija Pavljučenkova je 52-ič igrala v glavnem delu turnirjev za grand slam in prvič prišla v polfinale ter danes v finale


Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Sla
Datum: 30.05.2021 - 13.06.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 42,661,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

Polfinale:

31-Anastasia Pavlyuchenkova (Russia) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 7-5 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete