Zidanškovi in Juvanovi ni uspela generalka pred OP ZDA

23.08.2022
GRANBY, KANADA - Obe slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta izpadli v 1. krogu WTA 250 turnirja v Quebecu.

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta se udeležili pripravljalnega turnirja v kanadski pokrajini Quebec pred zaključnim turnirjem za grand slam. Žal se je generalka pred OP ZDA ponesrečila saj sta obe izgubili v uvodnem krogu.

24-letna Tamara Zidanšek, trenutno 82. igralka sveta, se je merila z 10. nosilko in 72. na svetovni teniški lestvici Marto Kostjuk. 20-letna Ukrajinka je lani v Abu Dabiju v prvem medsebojnem obračunu že vzela mero Konjičanki, danes je zmagala tudi drugi dvoboj, v Kanadi je bilo 6-1, 7-5. Kostjukova je gladko osvojila 1. niz, oddala le eno igro in izkoristila obe brejk žogici. Zidanškova je bila brez žoge za odvzem servisa, je pa našla ritem v drugem delu, v katerem je klonila pred koncem in morebitnim tajbrejkom. Imela je šest žogic za brejk, vnovčila je eno, Ukrajinka pa dve od štirih, eno od teh prav v zaključku niza. Dvoboj je trajal 68 minut.

Nekoliko kasneje je tekmo 1. kroga odigrala še 21-letna Kaja Juvan. Kot 70. igralka sveta je bila 7. nosilka, za tekmico pa je imela domačo kvalifikantko Cadence Brace s katero se je seveda srečala prvič. 17-letna Kanadčanka je presenetila Ljubljančanko z izidom 7-5, 6-3. Šele 646. igralka sveta je razveselila domače občinstvo ter v 1 uri in 33 minutah štirikrat vzela začetni udarec Juvanovi in na koncu zmagala po dveh nizih. Razmerje osvojenih točk je bilo 73:64. Cadence Brace se je sploh prvič uvrstila v glavni del turnirjev serije WTA, sedaj pa je najmanj v 2. krogu. 

Cadence Brace je v 1. krogu Granbya nepričakovano prišla do zmage proti Kaji Juvan

Cadence Brace je v 1. krogu Granbya nepričakovano prišla do zmage proti Kaji Juvan


Championnats Banque Nationale de Granby
Kraj: Granby (KAN)
Kategorija: WTA 250
Datum: 21.08.2022 - 27.08.2022
Podlaga: Trda 
Nagradni sklad: 251,750 USD
https://nationalbankchampionships.com/

1. krog:

Q-Cadense Brace (Canada) beat 7-Kaja Juvan (Slovenia) 7-5 6-3
10-Marta Kostyuk (Ukraine) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 6-1 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete