Udaren začetek obeh Slovenk na Roland Garrosu

25.05.2022
PARIZ, FRANCIJA - Obe slovenski tenisačici v glavnem delu letošnjega Roland Garrosa sta zanesljivo napredovali v 2. krog.

Pa se najprej pomudimo pri Tamari Zidanšek. 24-letna Konjičanka je bila lani senzacija turnirja za veliki slam v Parizu, saj je prišla kar do polfinala in rezultata, ki ga slovenski tenis ni videl vse od osemdesetih in Mime Jaušovec. Zidanškova je navduševala in poskrbela, da se je v svetovnem tenisu govorilo tudi o Sloveniji, kar je bilo v zadnjih desetletjih precej redko.

Zidanškova, danes 25. igralka sveta, je letos na pariški pesek prišla z mešanimi občutki, a že nastop v 1. krogu je bil hvalevreden. S 6-2, 6-2 je nadigrala Američanko Claire Liu, ki je v soboto v Rabatu igrala finale WTA turnirja. 24. nosilka OP Francije ni nič prepustila naključju, takoj povedla 3-0 in v 8. igri spet vzela servis tri leta mlajši Američanki. Identično se je ponovilo v 2. nizu, vodstvo 3-0 in še en brejk v 8. igri, 75. igralka sveta je bila na kolenih po 74 minutah igre. Z Liujevo se je Tami merila prvič, prvič pa bo njena nasprotnica v 2. krogu tudi Egipčanka Maiar Sherif. 26-letnica je 49. igralka sveta, v 1. krogu je bila boljša od Marte Kostjuk.

21-letna Kaja Juvan je prišla na pariški pesek po finalu v Strasbourgu. Prejšnji teden je zabeležila rezultat kariere in le malo je zmanjkalo sreče, da bi prvišla do prvenca na WTA turneji. Z najboljšo uvrstitvijo na lestvici, 68. mesto, je lahko polna samozavesti, zmaga v 1. krogu pa ji lahko odvrže še eno dodatno breme iz ramen. Ljubljančanka je za začetek s 7-5, 7-6(4) ugnala Rusinjo Oksano Selehmetovo.19-letna tenisačica se je v glavni del prebila iz kvalifikacij in dobro parirala favorizirani Juvanovi, ki pa je v odločilnih trenutkih 196. na WTA lestvici pokazala, da je izkušenejša in stabilna.V 1. nizu je po vodstvu 3-0 vse zapravila in se pri 4-5 krčevito borila za obstanek v nizu. Soočila se je s tremi vezanimi brejk oz. točkami za niz tekmice, vse izničila, nato pa sama vzela začetni udarec za vodstvo v nizih. Še večji 'come back' je pripravila v nadaljevanju. Selehmetova je v 2. nizu osvojila pet zaporednih iger (5-0) pa ni bilo dovolj za Kajo. Brez panike je ujela nasprotnico brez da bi ji dopustila žogico za niz ter nato izkušeno pospravila v žep podaljšano igro za končno zmago po malo manj kot dveh urah igre. Precej težja naloga jo čaka v 2. krogu, nasproti sebe bo imela 3. nosilko Paulo Badoso iz Španije. 24-letnica, rojena v ZDA, je 4. igralka sveta, med seboj pa bosta igrali prvič 

Kot zanimivost. Lani je Paulo Badoso v četrtfinalu premagala Tamara Zidanšek.


 

Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 22.05.2022 - 05.06.2022
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 38,000,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

1. krog:

Kaja Juvan (Slovenia) beat Q-Oksana Selekhmetova (Russia) 7-5 7-6(4)
24-Tamara Zidansek (Slovenia) beat Claire Liu (U.S.) 6-2 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete