Znanih vseh osem potnikov v London

31.10.2015
LJUBLJANA, SLOVENIJA - David Ferrer in Kei Nišikori sta dopolnila zasedbo na zaključnem turnirju v Londonu, na katerem bo nastopilo osem najboljših tenisačev preteklega leta.

Znanih je vseh osem udeležencev zaključnega turnirja World Tour Finals, ob predpostavki, da Andy Murray ne bo uresničil napovedi in zavoljo ekipnega tekmovanja žrtvoval svoj nastop v Londonu, s čimer bi si nakopal nezadovoljstvo Združenja teniških profesionalcev (ATP).

Po izpadu Richarda Gasqueta na turnirju serije 500 v Baslu, kjer ga je v polfinalu še štirinajstič v prav toliko medsebojnih obračunih (14-0) premagal Rafael Nadal, sta se potnikom v London pridružila še Kei Nišikori in David Ferrer. Pred njima so si nastop zagotovili Novak Đoković, Andy Murray, Roger Federer, Stan Wawrinka, Tomaš Berdych in Rafael Nadal.

Nišikori bo na zaključnem turnirju zaigral drugič, potem ko je lani postal prvi Azijec v zgodovini, ki se je uvrstil na prestižni finale najboljše osmerice. Na poti do polfinala je premagal Murrayja in Ferrerja, nato pa moral priznati premoč Đokoviću. ''Zelo sem vesel, da se vračam v London. V veliko čast mi je, da sem del osmih najboljših igralcev na svetu, za kar trdo delam vsak dan,'' je dejal Japonec.

Nišikori je zaslužen za preboj azijskega tenisa.

Nišikori je zaslužen za preboj azijskega tenisa.

Ferrer si je zagotovil sedmi nastop na sklepnem dejanju sezone, kjer je v preteklosti že zaigral v finalu - leta 2007 - takrat je turnir potekal v Šanghaju - je bil od njega boljši Federer. ''V čast mi je, da se vračam v London skupaj z najboljšimi igralci na svetu. Za mano je dobra sezona in veselim se turnirja,'' je povedal Španec.

Nišikori je v letošnji sezoni osvojil tri lovorike: Memphis, Barcelona, Washington. Ferrer jih je zbral pet (Doha, Rio de Janeiro, Acapulco, Kuala Lumpur in Dunaj), kar je njegov drugi najboljši dosežek po letu 2012, v katerem jih je osvojil sedem.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete