Zverev z jeklenimi živci, ubranil zaključno žogo z 49 udarci

10.08.2017
MONTREAL, KANADA - Alexander Zverev je moral pošteno zavihati rokave, da si je priigral obračun z Nickom Kyrgiosom.

Alexander Zverev nadaljuje z odličnimi predstavami v sezoni, v kateri je nanizal že 42 zmag (42-13) in štiri lovorike (4-1). Osmi igralec sveta je v drugem krogu Montreala ubranil tri zaključne žogice Richarda Gasqueta - ena od njih je štela kar 49 udarcev - in si s končnim izidom 6:3, 4:6, 7:6(3) priigral tretji medsebojni dvoboj z velikim rivalom Nickom Kyrgiosom.

Gasquet je zaradi poškodbe hrbta in operacije slepiča izpustil vseh pet Mastersov v letošnji sezoni, na dvoboju z Nemcem pa je hitro ujel formo, s katero je že dvakrat prišel do finala kanadskega Mastersa.

Francoz, ki ga je leta 2006 premagal Roger Federer, leta 2012 pa Novak Đoković, je v odločilnem nizu že zaostajal s 4:5, 40:0, a ob podpori občinstva ubranil tri vezane zaključne žogice in prišel do brejka.

Nato je dobil svoj servis in imel v 12. igri na voljo kar tri priložnosti za napredovanje (15:40, 40:AD), a se je Zverev ubranil in tudi po zaslugi brutalne točke, ki je štela kar 49 udarcev, zlomil nasprotnikov duh ter se v podaljšani igri na četrto zaključno žogo veselil napredovanja v tretji krog.

Zverev se bo v naslednjem krogu pomeril s Kyrgiosom, proti kateremu je letos izgubil oba obračuna. "V tem trenutku Nick spi v garderobi," se je ob omembi Avstralca pošalil Zverev. "Mislim, da se bo zbudil in da bo zelo motiviran. Verjamem, da si želi ponovno igrati z mano. To je dodatna motivacija za oba. Izgubil sem proti njemu v Indian Wellsu in Miamiju. V Miamiju je bilo zelo izenačeno. Od takrat se je marsikaj spremenilo," je na odlične rezultate spomnil Zverev.

"Zdaj sem osmi igralec sveta. Takrat je bil on številka 11. Osvojil sem nekaj turnirjev. Zmagal sem v Rimu. Nekatere okoliščine so se spremenile. Upam, da naju čaka dober obračun. Z izjemo obračunov velike četverice so dvoboji z Nickom ali Dominicom največji dvoboji v tenisu, kar zadeva medije, družbena omrežja in navijače. Veliko se govori o tem in pričakovanja so visoka. Smo, kjer smo, in čaka nas še veliko dela, da bomo tam, kjer hočemo biti," je zaključil Nemec.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete