13. zaporedna zmaga Tamare Zidanšek za polfinale Telavija

03.07.2015
TELAVI, GRUZIJA - Talentirana slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek ne popušča. Na turnirju serije ITF v Gruziji je vpisala 13. zmago zapored in je že med štirimi najboljšimi.

Varovanka trenerja Zorana Krajnca, Tamara Zidanšek (675. na WTA), je na 10,000 USD vrednem peščenem ITF turnirju v Telaviju najmanj v polfinalu. Tenisačica iz Slovenskih Konjic je turnir v Gruziji prejšnji teden končala kot velika zmagovalka, do ponovitve uspeha pa potrebuje še dve zmagi.

Zidanškova ima za sabo 13 zaporednih zmag, po slavju na Bolu je slavila tudi v Telaviju, kjer je danes v četrtfinalu s 6-2, 6-2 deklasirala še Rebeko Stolmar. 18-letna Madžarka, ki je v 2. krogu izločila 1. nosilko, kot 980. igralka sveta ni imela nobenih možnosti.

Najboljša slovenska teniška mladinka je v Telaviju 6. nosilka, v polfinalu pa bo imela za nasprotnico 15-letno kvalifikantko Amino Anšbo iz Rusije, ki je še ni na WTA lestvici. 

Med štirimi najboljšimi je Zidanškova edina nosilka in sedaj prva favoritinja za naslov, a to bo morala potrditi na terenu.

Četrtfinale:

Tamara ZIDANSEK (SLO) [6] 6-2 6-2 Rebeka STOLMAR (HUN)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete