Adelaide: Zidanškova namučila 6. igralko sveta, Juvanova začela sezono z zmago

03.01.2022
ADELAIDE, AVSTRALIJA - Začela se je nova teniška sezona, kot prvi pa sta na teren stopili najboljši slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan.

Tu je, nova teniška sezona, na WTA turnirju v mestu Adelaide, ki spada v kategorijo WTA 500, pa sta se že prvi dan predstavili Tamara Zidanšek in Kaja Juvan.

Najboljša slovenska teniška igralka, 24-letna  Tamara Zidanšek, 30. igralka sveta, je za začetek novega leta dobila eno najtežjih nasprotnic, 3. nosilko turnirja Mario Sakkari in skoraj prišla do skalpa. 26-letna Grkinja (6. na WTA)  je zmagala po dveh urah boja z rezultatom 6-2, 0-6, 6-4.

Toplo-hladno sta odigrali prva dva niza Slovenka in Grkinja, bolje je odprla Atenčanka, ki je samo v prvem delu zadela 6 asov, Konjičanki pa ni šlo pri brejk žogicah, saj jih je zapravila vseh šest. Sakkari je izkoristila 2 od 8. Da Tami ni podrejena pa je bilo videno v drugem nizu, ko je Slovenka celo zavezala t.i. kravato. Prevladovala je na terenu in ekspresno dobila set brez izgubljene igre. Trije brejki, ob niti eni priložnosti tekmice za odvzem servisa, je bila izjemna, a Grkinja se je sestavila za odločilni niz. Izenačen boj je na koncu uspela pretvoriti v zmago zaradi odvzema začetnega udarca več v 3. nizu. Razmerje točk je bilo 87:85, pomerili pa sta se prvič.

Maria Sakkari je izvlekla celo kožo v 1. krogu Adelaida proti najboljši slovenski teniški igralki Tamari Zidanšek

Maria Sakkari je izvlekla celo kožo v 1. krogu Adelaida proti najboljši slovenski teniški igralki Tamari Zidanšek

Odličen skok v novo sezono je uspel 21-letni Kaji Juvan, točno 100. na WTA lestvici. Na papirju je imela lažjo tekmico kot Zidanškova, a ne tako slabo, saj je Chloe Paquet le 19 mest za njo, na igrišču pa je Ljubljančanka 27-letno Francozinjo povozila s 6-4, 6-2.

Prvič in edinkrat sta se do sedaj srečali pred štirimi leti na pesku ITF turnirja, kjer je prav tako Kaja gladko dobila obračun. Danes je za vstop v 2. krog potrebovala le 1 uro in 24 minut, bila boljša v vseh elementih igre, prišla do petih brejkov, Francozinja le do dveh. Razmerje točk je bilo kar 68:48 v dobro Slovenke. Precej težka naloga Kajo čaka v 2. krogu, saj se bo merila z eno izmed favoritinj, 2. nosilko in 2. igralko sveta Arino Sabalenko. S 23-letno Belorusinjo se do sedaj še nista pomerili med seboj. Sabalenka je bila v uvodnem krogu prosta.


Adelaide International 1
Kraj: Adelaide (AVS)
Kategorija: WTA 500
Datum: 03.01.2022 - 09.01.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 703,580 USD
https://adelaideinternational.com.au/

1. krog:

3-Maria Sakkari (Greece) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 6-2 0-6 6-4
Kaja Juvan (Slovenia) beat Chloe Paquet (France) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete