Na OP ZDA izpadli tudi Zidanškova in Juvanova

02.09.2021
NEW YORK, ZDA - Slovenskih nastopov v posamični konkurenci OP ZDA je bilo konec po 2. krogu.

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta v 2. krogu Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku izgubili s postavljenima nasprotnivcama

23-letna Tamara Zidanšek je imela nasproti sebe kar 2. nosilko in eno od favoritinj za naslov Arino Sabalenko iz Rusije. Pričakovano je vrstnica iz Belorusije slavila gladkih 6-3, 6-1 in tako povedla v medsebojnih tekmah z 2:1. le prvi obračun leta 2015 na peščenem ITF-ju je dobila Slovenka, nato pa je pred dvema letoma na travi v Eastbornu Sabalenka že pokazala, da ni zastonj danes 2. igralka sveta. 

Zidanškova, 40. na WTA lestvici, je klonila v manj kot eni uri igre. Priigrala si je dve brejk žogici, a Belorusinja sovjega servisa ni oddala, sama pa kar štirikrat odvzela začetni udarec Konjičanki. Vinerji so leteli kot za stavo iz loparja Sabalenke, nabralo s ejih je 24, ob samo 10 napakah pa dvoma o zmagovalki ni bilo.Razmerje točk, 60:32.

Kaja Juvan je morala v 2. krogu OP ZDA priznati premoč domačinki Danielle Collins

Kaja Juvan je morala v 2. krogu OP ZDA priznati premoč domačinki Danielle Collins

Nekoliko manj boleč poraz, rezultatstko, je doživela 20-letna Kaja Juvan. Kot 109. igralka sveta se je v 2. krogu srečala z domačinko Danielle Collins, pred kratkim zmagovalko WTA turnirjev v Palermu in San Joseju. 27-letna Američanka je sicer 29. igralka na svetovni jakostni lestvici.

Prvi medsebojni dvoboj je Collinsova rešila v 69 minutah s 6-4, 6-2. Zanesljiva je bila na prvem servisu, začetni udarec je izgubila lee enkrat, ko je Ljubljančanka vnovčila edino priigrano brejk priložnost. Američanka je vpisala štiri odvzeme servisa, zadela lepih 26 vinerjev, 15 več od Juvanove in naredila tudi dve napaki več, a to še zdaleč ni bilo odločilno za izhod srečanja. razmerje točk na koncu je bilo 61:39.

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta za nastop v 2. krogu glavnega dela OP ZDA prejeli denarno nagrado v višini 115,000 USD bruto. Obe bosta tudi v središču pozornosti čez manj kot dva tedna, ko bo v Portorožu po desetih letih spet na sporedu turnir serije WTA.


 

US Open
Kraj: New York (ZDA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 30.08.2021 - 12.09.2021
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 57,238,700
http://www.usopen.org/

2. krog:

2-Aryna Sabalenka (Belarus) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 6-3 6-1
26-Danielle Collins (U.S.) beta Kaja Juvan (Slovenia) 6-4 6-2

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete