Najobetavnejša Slovenka v eminentni družbi

06.03.2018
STOCKHOLM, ŠVEDSKA - Obetavna slovenska teniška igralka Kaja Juvan je dobila priložnost za trening z enim od najbolj priznanih teniških strokovnjakov na svetu.

Sedemnajstletna Kaja Juvan, 491. igralka sveta, ki je leta 2016 osvojila prestižni Orange Bowl, je bila s strani Mednarodne teniške zveze (ITF) izbrana za prejemnico donacije za razvoj mladih potencialov. Najobetavnejša slovenska tenisačica, ki je bila predlagana s strani Teniške zveze Slovenije, izpoljnjuje vse predpisane pogoje in bo z naslova krovne zveze prejela 25.000 dolarjev nepovratnih sredstev.

ITF bo v letu 2018 za razvoj mladim igralcem in igralkam namenila 325.000 dolarjev, s čimer bo pomagala pri kritju stroškov potovanj in zagotavljanju lažjega prehoda iz mladinske v profesionalno konkurenco. Po besedah predsednika krovne zveze Davida Haggertyja se bo ITF aktivno zavzemala za razvoj tenisa, donacije pa bodo še posebej namenjene mladim iz tistih držav, kjer so finančna sredstva zelo omejena.

Juvanova se s trenerjem Robijem Cokanom mudi na Švedskem, kjer pilita formo na akademiji Good to Great Tennis Academy v lasti enega najbolj priznanih teniških strokovnjakov na svetu, Magnusa Normana.

Stan Wawrinka in Magnus Norman.

Stan Wawrinka in Magnus Norman.

Norman je nekdanja številka dve svetovnega tenisa in finalist OP Francije (2000). V karieri je osvojil 12 turnirjev (12-6), med njimi tudi en turnir serije Masters v Rimu leta 2000. Po upokojitvi se je proslavil kot eden najboljših trenerjev na svetu. Robin Söderling je pod njegovim vodstvom zaigral v dveh zaporednih finalih OP Francije (2009-2010) in leta 2009 postal sploh prvi tenisač, ki je na igrišču Philippe Chatrier premagal "kralja peska" Rafaela Nadala. Največje uspehe je pod taktirko legendarnega Šveda dosegel tudi Stan Wawrinka, ki je osvojil OP Avstralije (2014), OP Francije (2015) in OP ZDA (2016). Norman je za delo s Švicarjem leta 2016 prejel nagrado za trenerja leta.

Poleg Juvanove je donacijo ITF-a prejela tudi Tamara Zidanšek. Denar bo prispeval t.i. Grand Slam Development Fund, ki vsako leto v razvoj tenisa prispeva približno pol milijona dolarjev. Zidanškova je prejela 25.000 dolarjev z obvezo, da mora četrtino sredstev vrniti, če pride med najboljših 100 igralk sveta. V preteklosti so sredstva iz tega sklada med drugimi dobili Simona Halep, Gustavo Kuerten in Grigor Dimitrov.
pripravil: Ž. J.

vir: Tenis Slovenija

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete