Albert Ramos Vinolas slavil v Estorilu

02.05.2021
ESTORIL, PORTUGALSKA - Španski tenisač Albert Ramos Vinolas je po tesnem finalu uspel ujeti lovoriko na turnirju Millennium Estoril Open.

33-letni Albert Ramos Vinolas se je vpisal na spisek zmagovalcev peščenega ATP 250 turnirja v Estorilu. V finalu je s 4-6, 6-3, 7-6(3) premagal Britanca Camerona Norrie-ja.

''Veliko mi pomeni, da imam sedaj tri osvojene turnirje v karieri, se pravi je to eden od treh mojih najboljših tednov. Res sem vesel, posebej danes, ko je za menoj težek obračun s Cameronom, ki je v tem tednu blestel. Sva dobra prijatelja in želel bi si, da bi zmagal tudi on, zaslužil bi si'', je povedal Španec, doma iz Barcelone.

2 uri in 45 minut je trajal finale, najbolj tesen v šestletni zgodovini turnirja v Estorilu. Norrie je vodil 3/1 v tajbrejku 3. niza, samo štiri točke je bil oddaljen od prvenca, prve turnirske zmage v karieri. V Estorilu je sicer že dvignil pokal pred tremi leti v dvojicah, ko je igral z rojakom Edmundom.

Ramos Vinolas je prišel v Estoril kot tenisač z največ zmagami na pesku v letošnji sezoni (11), sedaj je to število še povečal na 16. ''Če sem iskren ne maram preveč številk, s tem se ne ukvarjam. Ne zanima me koliko tekem sem dobil. Osredotočam se na vsak dvoboj posebej in težko je osvojiti turnir. Sedaj le uživam v tem trenutku'', je še dodal Španec, ki je pred tem dobil tudi turnir Bastadu 2016 in Gstaadu 2019.


Millennium Estoril Open
Kraj: Estoril (POR)
Kategorija: ATP 250
Datum: 26.04.2021 - 02.05.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 481,270 EUR
http://www.millenniumestorilopen.com/ 

Finale:

7-Albert Ramos Vinolas (Spain) beat Cameron Norrie (Britain) 4-6 6-3 7-6(3)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete