Alcaraz s slavjem v Barceloni vstopil v TOP 10

24.04.2022
BARCELONA, ŠPANIJA - Komaj 18-letni Španec Carlos Alcaraz postavlja teniške mejnike.

Carlos Alcaraz je z zmago na ATP 500 turnirju v Kataloniji spisal novo poglavje pri samo 18-ih letih. 

Petopostavljeni Španec je v finalu s 6-3, 6-2 ugnal rojaka Pabla Carrena Busto in je letos že trikrat dvignil pokal na ATP turneji. S tem se je tudi prebil v elitno deseterico na svetovni teniški lestvici. Je najmlajši tenisač v TOP 10 po Rafaelu Nadalu, ki mu je to uspelo pred natanko 17 leti, ko je takrat prav tako dobil turnir v Barceloni.

''Ta zmaga mi pomeni ogromno. Spremljal sem ta turnir kot otrok. Vedno sem si želel igrati na tem prizorišču in seveda po možnosti tudi zmagati. Resnično sem presrečen, da sem spisal del zgodovine španskega tenisa'', je povedal najstnik, ki je tisti, ki mu pripisujejo nasledstvo velike trojke.

Zaradi dežja je bil polfinale prestavlje na nedljo, Alcaraz pa je v najdaljši tekmi na tri nize letos uspel premagati De Minaurja, mu ubraniti dve zaključni žogi, a to ga ni prav nič zmotilo, da ne bi gladko dobil finalni obračun s Carreno Busto. Ja, za lovoriko sta se merila domačina, velika prijatelja, Carreno Busta pa je nekakšen mentor Alcarazu, saj oba trenirata na akademiji JC Ferrero Equelite Sport Academy.

Še leto dni nazaj je bil Alcaraz 119. igralec sveta, v Barceloni pa je izgubil v 1. krogu proti F. Thiafoe-ju. Danes je zmagovalec turnirja v katalonski prestolnici. 


Barcelona Open BancSabadell
Kraj: Barcelona (ŠPA)
Kategorija: ATP 500
Datum: 18.04.2022 - 24.04.2022
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 2,802,580 EUR
http://www.barcelonaopenbancsabadell.com/

Finale:

5-Carlos Alcaraz (Spain) beat 8-Pablo Carreno Busta (Spain) 6-3 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete