Aleksander Zverev dobil dvoboj mladih zvezd in osvojil Acapulco!

21.03.2021
Na teniškem ATP 500 turnirju v Acapulcu sta se v finalu pomerila prvi in drugi nosilec!

ACAPULCO, MEHIKA - 23-letni Nemec Aleksander Zverev (7. na ATP) je v finalu vzhajajočih zvezd na ATP turnirju v Mehiki, premagal leto mlajšega Grka Stefanosa Cicipasa (5. na ATP ). Po izenačeni borbi je bilo na koncu 6-4, 7-6(3) v nizih. Leta 2018 je prvi medsebojni dvoboj dobil Nemec nato je 5x zapored slavil Grk in sedaj je Zverev zmanjšal na 2:5!

Aleksander na celem turnirju ni izgubil niza, čeprav je finale začel zelo slabo. Stefanos je diktiral tempo in hitro povedel s 4-1. Igral je atraktivno in "čistil" črte. Imel je še tri priložnosti za brejk in vodstvo s 5-1 toda ni mu uspelo. Tu je zaslutil priložnost Zverev ter osvojil vse igre do konca niza. Do rezultata 4-4 v 2. nizu sta bila oba suverena pri serviranju. Prvi je nato dosegel brejk Nemec a ni izkoristil "match" žogice v 10. igri, Cicipas je prišel do ribrejka in se kasneje rešil v podaljšano igro. Tam je Aleksander izkoristil tretjo "match" žogico in se veselil prestižne zmage!

Aleksander: "Začel sem izredno slabo in moral sem poiskati pot za izhod iz krize. Uspelo mi je celo dobiti 1. niz. V 2. nizu bi moral takoj zaključiti dvoboj, ko se je ponudila proložnost, saj najboljši igralci ponavadi ne ponudijo nove. Na srečo sem podaljšano igro odigral perfektno. Zelo sem si želel osvojiti ta turnir, saj imam veliko vezi z Mehiko"!

Stefanos: "Na ta teden lahko gledam pozitivno. Lepo je igrati intenzivno na tako visokem nivoju. Znova sem bil blizu naslova, ni se izšlo, a igral sem dobro"!

Aleksander Zverev je osvojil 14. ATP turnir v karieri, Stefanos Cicipas je ostal pri številki 5!


ABIERTO MEXICANO TELCEL PRESENTADO POR HSBC
Kraj: Acapulco (MEH)
Kategorija: ATP 500
Datum: 15.03.2021 - 20.03.2021
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 1,204.960 USD
https://abiertomexicanodetenis.com/en/

Finale:

2-Alexander Zverev (Germany) beat 1-Sefanos Tsitsipas (Greece)  6-4 7-6(3)

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete