Andrej Rubljov v Hamburgu preko Cicipasa do prvenca na ATP 500 turnirjih!

27.09.2020
Mladi ruski tenisač vse bolj potrjuje veliki talent tudi z rezultati!

HAMBURG, NEMČIJA - Medtem ko se je v Franciji že začel grand slam turnir na pesku, se je na ATP 500 turnirju v Nemčiji odigral finale. V njem sta se pomerila člana "Next Gen", 22-letni Rus Andrej Rubljov (14. na ATP) in njegov vrstnik iz Grčije Stefanos Cicipas (6. na ATP). Po napetem obračunu je slavil Rus s 6-4, 3-6, 7-5 v nizih in povedel z 2:1 v medsebojnih dvobojih!

Andrej je v 1. nizu dobro vračal servis nasprotnika in predvsem igral na njegov "backhand". Z močnimi "forehand" udarci je osvajal točke in tako dobil uvodni niz. V 2. nizu je Grk igral potrpežljivo in "sprehajal" Rusa po igrišču tako da ta ni bil v ugodnem položaju za zaključevanje udarcev. Obenem je bil zelo trden na svoj servis na katerega je dobil kar 17 od 20 možnih točk. Kmalu je bil izid izenačen na 1:1 v nizih. V 3. nizu je Cicipas še naprej kontroliral potek ter povedel s 5-3. Rubljov je zmanjšal na 4-5 in Stefanos je v naslednji igri serviral za zmago. Tu se mu je "zatresla" roka in ni izkoristil priložnosti. Rus je 11. igro dobil brez izgubljene točke in si v 12. igri priigral dve zaključni žogici na servis Cicipasa. Slednji je v nepravem trenutku naredil drugo dvojno napako v dvoboju in slavje Andreja se je lahko začelo!

Nepredvidljivi Andrej Rubljov je že v najstniških letih veljal za naslednika rojaka Marata Safina, ki je bil vrhunski igralec, a velikokrat nepredvidljiv pri vzponu na svetovni vrh. Očitno je Andrej letos našel svojo pot, saj je to njegov 3. naslov sezone (Doha, Adelaide, Hamburg). Skupno je sedaj pri številki 5 (Umag 2017, Moskva 2019). Letos je drugi za "nepremagljivim" Srbom Novakom Đokovičem (31/1) po dobljenih dvobojih (25/6)!

Andrej: "Res je lep občutek osvojiti turnir serije ATP 500. Tega sem se zavedel šele, ko je sodnik oznanil dvojno napako, zelo sem vesel. V dvoboj sem stopil brez strahu in bil je pravi triler. V 3. nizu je 2x povedel z brejkom in imel sem nekaj sreče pri 4-5. Nato je sledil preobrat verjetno je zapravljena priložnost negativno vplivala na Stefanosa in kmalu je bilo vsega konec"!

Stefanos: "Seveda imam grenak ukus v grlu, a tako je pri našem športu. Tu gre za borbo in posvečenost delu, ki je na koncu nagrajeno. Žalosten sem, ker ne odhajam z naslovom, a se bom zato naslednje leto vrnil še boljši"!

 


Hamburg European Open
Kraj: Hamburg 8Nemčija)
Datum: 21.09.2020 - 27.09.2020
Kategorija: ATP 500
Nagradni sklad: €1.203.960
Podlaga: Pesek
https://www.atptour.com/en/tournaments/hamburg/414/overview

Finale:

5-Andrey Rublev (Russia) beat 2-Stefanos Tsitsipas (Greece)  6-4 3-6 7-5

 

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete