Domačinka Ashleigh Barty zmagovalka turnirja Yarra v severnovzhodnem delu Melbourna

07.02.2021
MELBOURNE, AVSTRALIJA - V predelu Melbourna, mestecu Yarra, se je končal turnir serije WTA500 za dekleta, zmagovalka pa je postala domačinka Ash Barty.

Ashleigh Barty je slavila na domačem turnirju v Melbournu, bolj natančno v severnovzhodnem predelu po imenu Yarra. Na turnirju Yarra Valley Classic z nagradnim skladom 565,530 USD je v finalu kot 1. nosilka premagala šestopostavljeno Španko Garbine Muguruzo s 7-6(3), 6-4.

24-letna Ash Barty ni bila na terenu skoraj eno leto, nazadnje je vihtela lopar lani februarja v Dohi, pred tem pa bila v polfinalu OP Avstralije in zmagala v Adelaidu. Številka 1 svetovnega tenisa pa ni prišla nazaj prav nič zarjavela ter je pred domačimi gledalci takoj dvignila pokal zmagovalke. Z zmago v finalu proti Muguruzi si je prilastila deveti uspeh na WTA turnirjih, drugega na domačih tleh po zgoraj omenjeni zmagi lani v Adelaidu.

''Bil je izjemen finale, Garbine me je prislila, da iz sebe iztisnem vse'', je sporočila Avstralka po finalu. Pred tem sta se s 27-letno Španko, trenutno 15. na WTA lestvici pomerili trikrat, Bartyjeva pa sedaj vodi s 3:1. Tokrat se je medsebojni obračun prvič končal po dveh nizih.


Yarra Valley Classic
Kraj: Melbourne (AVS)
Datum: 31.01.2021 - 06.02.2021
Kategorija: WTA 500
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $565,530

Finale

1-Ashleigh Barty (Australia) beat 6-Garbine Muguruza (Spain) 7-6(3) 6-4
 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete