Bedene in Rola suvereno v četrfinale Portoroža

15.08.2019
Turnir ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open je ponudil nov slovenski uspeh, potem ko se je Blažu Roli in Aljažu Bedenetu uspelo uvrstiti v četrtfinale.

28-letni Ptujčan Blaž Rola za katerega vseskozi ob igrišču navijata tudi žena Vanessa in hčerka Izabela, je dokaj gladko odpravil Aldina Šetkića iz BIH, ki je denimo leta 2017 v Portorožu igral polfinale. Rolca, kot Blaža kličejo praktično vsi, ki ga poznajo, je nasprotniku iz Sarajeva vsilil spremembe ritma, rezane udarce in visoke rotirane žoge, kar je upočasnilo Šetkića, ki je sicer znan kot dober forehand napadalec. Blaž je imel precej boljši odstotek prvega servisa, izkoristil pa je dve break priložnosti v prvem nizu in eno v drugem, kar je bilo dovolj za boljšo skupno bero točk (62:43).

Blaž Rola: »Vesel sem te zmage, ki je bila zaslužena. Veliko sem spreminjal ritem, uporabljal različne rotacije in tudi slajz bekend udarce, ob katerih je bil Aldin precej nemočen. Dobro se počutim v Portorožu, a ne razmišljam več kot le o naslednji tekmi. Dobri rezultati letos so prišli zaradi dobre igre, ali je pač dobra igra prinesla dobre rezultate. Vseeno je, ali je bila prej kura ali je bilo jajce. S sezono sem zelo zadovoljen in upam, da bo tako tudi v nadaljevanju.«
Rola se bo jutri ob 18:30 pomeril z 22-letnim Rusom Romanom Safiullinom s katerim se še nista srečala.

Bistveno lažje kot včeraj je z nasprotnikom opravil Aljaž Bedene, tukaj v Portorožu najvišje uvrščeni igralec. Prvi nosilec je povsem nadzoroval potek dvoboja proti Indijcu Sasikumarju Mukundu, ki je v Portorož prišel s popotnico sedmih zaporednih porazih v 1. krogih. Aljaž je uspešno realiziral večino svojih napadov, dosegel 17 točk več in uspel petkrat odvzeti servis osem let mlajšemu tekmecu. Po koncu uro dolgega obračuna je Aljaž le še dodal: »Če igraš samo eno uro, moram biti zadovoljen. Precej bolje sem čutil žogo kot včeraj. Včeraj se je poznalo, da je bila prva tekma po dopustu, danes sem že precej bolj izkoriščal ponujene priložnosti. Sicer igra na trdi podlagi še ni tista prava, a tu sem, da napredujem iz dneva v dan, tako kot si sledijo tekme. V četrtfinalu bom moral igrati še bolje.«
V neposrednem boju za vstop v polfinale se bo Aljaž pomeril s 343. igralcem z lestvice ATP, Slovakom Lukasom Kleinom.

Žal se po željah ni izšlo Tomasu Lipovšku Puchesu, ki je imel izjemno priložnost, zaradi ugodnega žreba in tudi zaradi prednosti s 5:2 v prvem nizu, ki pa ni zadostovala, da bi prvi niz spravil v svoj žep. Rahla odrgnina je bila vzrok, da je sodnik zahteval zdravniški premor, ki ga Lipovšek ni želel, a pravila pač tako velevajo. V teh nekaj minutah se je Rus Artem Dubrivnyy umiril in preudarno nadaljeval dvoboj, ki ga je v prvem nizu dobil v tiebreaku. V drugem nizu Tomas ni uspel narekovati ritem iz začetka prvega niza. Rus je novopečenemu slovenskemu reprezentantu kar trikrat odvzel servis in tekma je bila izgubljena.

Četrtek je prinesel dve večji presenečenji saj je izpadel 4. nosilec in predlanski zmagovalec Sergiy Stakhovsky, prav tako preseneča predčasen odhod iz Portoroža petega nosilca Slovaka Filipa Horanskega.


ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 
Kraj: Portorož (SLO)
Datum: 12.08.2019 - 18.08.2019
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $50,000

3.krog

A.Bedene (SLO/1.) – S. Mukund (IND) 6:2, 6:2
B. Rola (SLO/3.) – A. Šetkić (BIH) 6:1, 6:4
A. Dubrivnyy (RUS) - T. Lipovšek Puches (SLO) 7:6(2), 6:3

 

 

pripravil: Gašper Bolhar

foto: SPORTIDA
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete