Vanni se ni dal presenetiti in je na hitro opravil z Radinskim

13.08.2015
PORTOROŽ - 20-letni Aljaž Radinski se na ATP Challengerju v mestu rož poslavlja po četrtfinalu, a z daleč najboljšim izidom kariere.

Komaj 20-letni slovenski tenisač Aljaž Radinski v četrtfnalu največjega slovenskega teniškega turnirja Tilia Slovenia Open ni imel možnosti. Favorizirani Luca Vanni ga je odpravil s 6-2, 6-0, ne glede na to, pa si Mariborčan zasluži vse čestitke za dve zmagi kot povabljenec, saj je šele na 1,167. mestu ATP lestvice. 

Premagal je dva veliko višje uvrščena nasprotnika, to pa sta tudi prvi zmagi na Challengerjih za Radinskega, ki še na Futuresu ni pogledal dlje od četrtfinala.

Vstop med osem najboljših v Portorožu bo Aljaža kar lepo dvignil na ATP lestvici. 

Radinski je danes naletel na razpoložena Vannija, ki pri 30-letih kaže najboljše igre. 6. nosilec in 141. igralec sveta ni nič prepustil naključju in se je dobro pripravil na največjo senzacijo turnirja, kar se je odrazilo tudi na terenu. Zmagal je po 53 minutah, v drugem nizu pa Radinskemu prepustil le 11 točk in zavezal kravato. Ja, Aljaž je spoznal kako igrajo tenisači na ATP turneji, ta teden pa mu bo lahko v veliko pomoč in samozavest v nadaljevanju kariere.

 

Tilia Slovenia Open
Kraj: Portorož
Datum: 08.08.2015 - 16.08.2015
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €42,500


Četrtfinale:

6-Luca Vanni (Italy) beat Aljaz Radinski (Slovenia) 6-2 6-0

 

pripravil: L.S. 

foto: TZS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete