Žemlja 'v nočni' rešuje slovensko čast v Portorožu

11.08.2016
PORTOROŽ - Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja je edini preživeli domači akter na Challengerju v Portorožu.

Kot zadnji in najbolj uspešno je delovni dan zaključil najboljši slovenski igralec Grega Žemlja, ki je hitro in zelo umirjeno z 2-0 v nizih premagal Belgijca Yannicka Mertensa ter pri tem pokuril malo energije.

»Sploh ne vem, kako naj opišem tekmo. Bil sem osredotočen in dobro sem se počutil. Malce sem se bal te tekme, ker sem nanjo čakal tako dolgo. V bistvu mi je šlo vse dobro. V četrfinalu bo proti Srbu Tepavcu verjetno povsem drugačna zgodba. «

Žemlja je dvoboj drugega kroga začel nekaj pred polnočjo, saj se je dnevni vozni red pošteno podaljšal, ker sta preostala slovenska igralca, oba Blaža (Kavčič in Rola), skupaj na igrišču preživela točno šest ur.

29-letni Kranjčan je 139. na ATP lestvici in 4. nosilec Tilia Slovenia Opna, lani pa je največji domači teniški turnir zaključil kot finalist. 

62 minut je potreboval Žemlja, da se je prebil med osem najboljših. Čeprav je šel na 'nočni šiht', saj je začel okrog polnoči, se ni dolgo zamudil z belgijskim vrstnikom, sicer 278. igralcem sveta. Tekmec ni imel niti ene priložnosti za brejk, Grega je izkoristil 3 od 11. Dvoboj je bil enosmeren, slovenski teniški as ni nič prepustil naključju.

V četrtfinalu bo nasprotnik Grege Beograjčan Marko Tepavac. 22-letni Srb je na 178. mestu ATP lestvice, trenutno pa se nahaja na najvišjem mestu v karieri, kar ni zanemarljiv podatek. 


 

Tilia Slovenia Open
Kategorija: ATP Challenger
Kraj: Portorož, Slovenija
Datum: 08.08.2016 - 13.08.2016
Žreb: S-32, D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: € 42.500
http://www.slo-open.com/


2. krog:

4-Grega Zemlja (Slovenia) beat Yannick Mertens (Belgium) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Vid Ponikvar/SPORTIDA
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete