Bedene nadigral Rolo, v finalu Portoroža bo absolutni favorit

17.08.2019
PORTOROŽ - Aljaž Bedene je kot 1. nosilec ATP challengerja v mestu rož prišel v finale, kjer pa bo imel na papirju precej slabšega tekmeca.

V polfinalu največjega slovenskega teniškega turnirja serije challenger v Portorožu smo bili priča slovenskemu obračunu med 1. nosilcem Aljažem Bedenetom in 3. nosilcem Blažem Rolo. Po 1 uri in 27 minutah je bil s 6-3, 6-2 boljši Bedene.

Po videnem sodeč v tem tednu smo morda pričakovali bolj izenačen obračun med dvema najboljšima slovenskima tenisačema, a je Ljubljančan, 90. na ATP lestvici in prvi favorit rutinsko ugnal Ptujčana ter se dokopal do velikega finala, v katerem bo absolutni favorit, saj je neznani Norvežan Viktor Đurasovič presenetil branilca naslova in 6. nosilca Constanta Lestienna iz Francije s 3-6, 6-1, 6-1. Za Skandinavca je to najvelji uspeh v karieri.

22-letni Đurašovič je veliko presenečenje letošnjega turnirja na obali, ki ima nagradni sklad 50,000 USD. Severnjak, srbskih korenin, je šele 429. igralec sveta, v karieri pa je z denarnimi nagradami zaslužil vsega 68,000 USD. Na drugi strani ima 30-letni Bedene račun s turnirskimi nagradami poln skoraj 3,4 milijona USD pred odbitimi davkom. Kot 90. na ATP lestvici bo Aljaž seveda velik favorit za naslov in bo iskal tretjo slovensko zmago v Portorožu po Žemlji in Kavčiču.

28-letni Rola (141. na ATP) je danes kar šestkrat oddal servisno igro Bedenetu, po trikrat v vsakem nizu. V drugem nizu je bil Rola nekoliko bolj blizu, a vseeno daleč, da bi lahko pomislil na finale pred domačimi gledalci. Kakorkoli, Aljaž je dobil še drugi njun medsebojni obračun, prvič sta se merila pred sedaj že daljnimi devetimi leti.


ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 
Kraj: Portorož (SLO)
Datum: 12.08.2019 - 18.08.2019
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $50,000

Polfinale:

1-Aljaz Bedene (Slovenia) beat 3-Blaz Rola (Slovenia) 6-3 6-2
Victor Durasovic (Norway) beat 6-Constant Lestienne (France) 3-6 6-1 6-1

 

 

pripravil: L.S.

foto: SPORTIDA
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete