Bedene vzel niz Tursunovu, a izpadel v New Yorku!

26.08.2013
NEW YORK,ZDA - Slovenski tenisač Aljaž Bedene se je boril po najboljših močeh v 1. krogu OP ZDA, ko je meril moči s favoriziranim Dimitrijem Tursunovom, izenačil na 1-1 v nizih, toda na koncu je bil Rus prepričljivo boljši.

24-letni Aljaž Bedene je prvič v karieri zaigral v glavnem delu Odprtega prvenstva ZDA. Žreb mu ni bil najbolj  naklonjen, saj je naletel na 32. nosilca Dimitrija Tursunova, ki je povrh vsega še v odlični formi, kar je dokazal tudi danes. Rus je Ljubljančana premagal še drugič v dveh tednih, tokrat s 7-5, 4-6, 6-3 in 6-0.

Bedene, ki je na terene Flushing Meadowsa  stopil kot prvi od Slovencev, se je odlično držal do sredine tretjega niza, nato pa močno popustil. 30-letni Moskovčan je dobil zadnjih  9 iger in v četrtem nizu Bedenetu celo zavezal kravato. 

Aljaž je pripravo na OP ZDA opravil v Miamiju, udeležil pa se je tudi kvalifikacij Mastersa v Cincinnatiju, kjer ga je izločil prav Tursunov. Prav zato je hotel danes še bolj pokazati tekmecu, da zna še bolje. Odlično mu je to uspevalo skoraj 2 uri, nato pa je sledil padec in vsega je bilo konec v zadnjih 30 minutah.

Zelo izenačen 1. niz je šel v zaključku v roke Moskovčanu, trenutno 34. igralcu sveta. Aljaž je držal servisne igre vse do 11. igre. Kanček nezbranosti je Rus takoj izkoristil in povedel v nizih po 41 minutah. V nadaljevanju je Ljubljančan (106. na  ATP) še bolj pritisnil. Priigral si je brejk priložnosti, Tursunov se je štirikrat izvlekel, petič pač ne. Nekoliko slabše serviranje ruskega tenisača je bilo dovolj,  da je Benki po dveh šolskih  urah izenačil  razmerje moči. Boj za vsako točko je trajal do sredine  3. niza,  pri 4-3  pa je Rus prevzel vajeti  v svoje roke. Bedenetu se je ponudila še ena priložnost pri 3-5, ko je imel na voljo žogico za brejk, pa je ostala brez realizacije, od tu naprej pa se je njegova  igra popolnoma razpadla. V 4. nizu Tursunov sploh ni rabil zadeti asa, z rutiniranim začetnim udarecem pa je zlahka osvajal točke pri svojih servisnih igrah, brez napora pa jih je nizal tudi na Bedenetovega. Aljaž je v 4. nizu zbral  skromnih 9 točk.

Za Aljaža je bil to prvi nastop v glavnem delu Odprtega prvenstva ZDA. Prvič je v Flushing Meadowsu vihtel lopar lani, ko je zaključil v  2. krogu kvalifikacij. Za tolažbo je prejel 10 točk in kar bogato denarno nagrado. Ja, samo udeležba v glavnem delu turnirja prinaša 32,000 USD.

 

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 26.08.2013 - 08.09.2013
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ TBD
http://www.usopen.org/


1. krog:

32-Dmitry Tursunov (RUS) beat Aljaz  Bedene (Slovenia)  7-5 4-6 6-3 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete