Blaž Kavčič uklonil 4. nosilca Stahovskega za četrtfinale Rennesa

26.01.2017
RENNES, FRANCIJA - Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je pripravil presenečenje v Rennesu ter na kolena spravil 4. nosilca Sergeja Stahovskega ter mu zadal poraz tudi v tretjem medsebojnem obračunu.

29-letni Blaž Kavčič (193. na ATP) nadaljuje z odličnimi igrami v letošnji sezoni. V 2. krogu ATP Challengerja v Franciji, ki se igra za denarno pogačo 85,000 USD, je iz žreba vrgel favoriziranega Sergeja Stahovskega, 111. igralca sveta. Po 2 urah in 40 minutah hude bitke je Ljubljančan slavil vstop v četrtfinale z rezultatom 6-4, 6-7(2), 7-6(4). Bravo!

Kavčič je v tem trenutko daleč najboljši slovenski teniški igralec. Njegova uvrstitev na ATP lestvici ne odraža dejanskega stanja, saj je bil lani odsoten prvi del sezone. V tem času torej ne brani točk in vsak dober rezultat ga dvigne na lestvici ATP.

31-letni Ukrajinec je moral danes na trdi dvoranski podlagi seči v roko boljšemu Blažu in to že tretjič. Vse medsebojne obračune je do sedaj dobil naš teniški as, vse tri po treh nizih. Vse to kaže na izjemno nepopustljivost in borbenost Črnučana. V uvodnem nizu je ubranil vseh sedem priložnosti Ukrajinca za brejk, sam pa izkoristil 1 od 3, 2. niz pa je štirikratni zmagovalec ATP turnirjev dobil po podaljšani igri. Pred tem sta oba po dvakrat oddala začetni udarec.Tudi odločilni niz je šel v podaljšek po enem brejku na vsaki strani, a tokrat je bil Kavčič bolj zbran in boljši od tekmeca. Na koncu je v statistiko vpisal 15 asov, razmerje točk pa je bilo 123:110.

Po fantastični zmagi ga v četrtfinalu čaka na papirju nekoliko lažji tekmec, a vseeno favoriziran, saj se Vincent Millot nahaja na 140. mestu ATP lestvice. 30-letnik iz Montpellierja bo povrhu igral pred domačim občinstvom, med seboj pa se bosta udarila prvič. 


Open de Rennes
Kraj: Rennes (FRA)
Datum: 22.01.2017 - 29.01.2017
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €85,000

2. krog:

Blaz Kavcic (Slovenia) beat 4-Sergiy Stakhovsky (Ukraine) 6-4, 6-7(2) 7-6(4)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete