Žemlja s prvo zmago v sezoni in Kavčič v 2. krogu Rennesa

25.01.2017
RENNES, FRANCIJA - Najboljša dva slovenska teniška igralca Grega Žemlja in Blaž Kavčič sta se prebila čez uvodni krog ATP Chalengerja v Franciji.

Grega Žemlja in Blaž Kavčič se nahajata na močnem ATP Challengerju v francoskem mestu Rennes. V dvorani na trdi podlagi sta se oba prebila čez uvodni krog.

30-letni Grega Žemlja je po treh porazih letos vpisal prvo zmago. 150. igralec sveta in s tem najboljši Slovenec na ATP lestvici je v malo manj kot 1 uri in pol s 6-4, 7-6(6) premagal domačega povabljenca Evana Furnessa. Komaj 18-letni Francoz, 987. na ATP lestvici, je nudil močan odpor pred svojimi gledalci, na dvoboju pa je bil samo en odvzem servisa. V 1. nizu ga je pripravil Kranjčan, v drugem nizu pa je odločala podaljšana igra. Izkušeni Grega jo je dobil in se izognil morebitnemu negodnemu 3. nizu. Na koncu je naš teniški as osvojil le 7 točk več, toda dovolj za zmago. V osmini finala ga čaka eden najtežjih nasprotnikov v tem tednu, ne glede na končni izid. Med seboj se bosta namreč pomerila vzhajoča zvezda Andrej Rublev iz Rusije in 1. nosilec Challengerja Jeremy Chardy ter odločila o tekmecu Žemlje.

Blaž Kavčič je v 1. krogu Challengerja v Rennesu po treh nizih premagal Estonca Jurgena Zoppa

Blaž Kavčič je v 1. krogu Challengerja v Rennesu po treh nizih premagal Estonca Jurgena Zoppa

Kakšno uro za Žemljo je na teren stopil Blaž Kavčič (193. na ATP), igralec. ki je od Slovencev v letošnji sezoni pokazal daleč največ. V 1. krogu ga je čakal kvalifikant Jurgen Zopp. Estonec se je že naigral v Rennesu in je bil nevaren, kar se je videlo tudi po tem, ko je osvojil uvodni niz. No, borbeni Ljubljančan se ni predal ter je nekoč TOP100 tenisača sveta, sedaj pa 314. na ATP lestvici, zlomil v naslednjih dveh. Po 1 uri in 40 minutah se je veselil 2. kroga z rezultatom 4-6, 6-1, 6-4 ter tekme s 4. nosilcem, 111. igralcem računalniške lestvice, 31-letnim Ukrajincem Sergejem Stahovskim.


Open de Rennes
Kraj: Rennes (FRA)
Datum: 22.01.2017 - 29.01.2017
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €85,000

1. krog:

Grega Zemlja (Slovenia) beat Evan Furness (France) 6-4 7-6(6)
Blaz Kavcic (Slovenia) beat Jurgen Zopp (Estonia) 4-6 6-1 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete