Blaž Rola v finalu !!!

18.06.2016
PERUGIA, ITALIJA - Slovenski tenisač Blaž Rola je v finalu. Ptujčan uživa v najboljšem tednu te sezone.

25-letni Blaž Rola je finalist ATP Chalengerja v Perugii. Po slabši letošnji sezoni je dobil dokaz, da ni pozabil igrati na najvišjem nivoju - finale je tu. Na peščenem ATP Challengerju z nagradnim skladom 42,500 evrov je vpisal četrto zaporedno zmago. V polfinalu je bil s 4-6, 6-3, 6-2 boljši od Argentinca Juana Ignacia Londera. Bravo Blaž!

Rola je na 213. mestu ATP lestvice. V zadnjih mesecih je kar precej padel po nizu slabših izidov, toda luč je posijala ta teden. Levičar iz Ptuja je nazadnje vode finale lani aprila, ko je tudi slavil na ATP Challengerju v  Santosu.

Že uvodni niz, ki ga je izgubil, je Rola odigral dobro. Na servisu je bil prepričljiv z izjemo ene igre. Ta ga je stala niza in daljše tekme. Blaž je v nadaljevanju nadigral 22-letnega Južnoameričana, sicer 293. igralca sveta. V 2. nizu je izkoristil obe brejk žogi, v tretjem pa tekmecu ni prepustil nobene možnosti. Londero je ostal brez priložnosti za odvzem začetnega udarca, Blaž pa je vpisal dva brejka in zasluženo odšel v veliki finale, kjer bo poskušal po 14 mesecih spet dvigniti pokal, tretjega v karieri.

Srečno v finalu Blaž!

 

Blu Panorama Airlines Tennis Cup
Kraj: Perugia (ITA)
Datum: 11.06.2016 - 19.06.2016
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €42,500


Polfinale:

Blaz Rola (Slovenia) beat Juan Ignacio Londero (Argentina) 4-6 6-3 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete