Odlični Blaž Rola s turnirja vrgel 1. nosilca in se prebil v polfinale Perugie

17.06.2016
PERUGIA, ITALIJA - Blaž Rola je na ATP Challengerju v Perugii končno pokazal vse svoje znanje in se sploh prvič v letošnji sezoni prebil v polfinale.

25-letni Blaž Rola letos nikakor ni našel prave forme in posledično je padel na 213. mesto ATP lestvice. Na 42,500 evrov vrednem ATP Challengerju, ki se ta teden igra v Perugii, pa je vpisal tri zaporedne zmage in je prvič to sezono med štirimi najboljšimi.

V četrtfinalu peščenega turnirja v Italiji, je imel Ptujčan nasproti sebe izkušenega Brazilca Rogeria Dutra-Silvo, ki je bil postavljen za 1. nosilca. 82. igralca sveta je Blaž premagal s 7-6(4), 6-2. Bravo !

Zadnja dva nastopa, v Pragi in Furthu, za Blaža nista bila dobra, izpadel je že v 1. krogu. Čakali smo, kdaj se mu bo odprlo, zgodilo se je v Perugii. Nekoč že 78. igralec sveta, je letos sicer že premagal 52. na svetu Lorenzija, pa prav Dutra-Silvo, ki je bil pred meseci 100., se pravi je to tretje slavje nad TOP100 igralci sveta v tem letu.

V 1. nizu je 32-letni Južnoameričan vpisal več točk, a dobil ga je Rola po podaljšani igri. Pred tem sta oba prišla do dveh brejkov, Roli pa je ostalo, da izboljša drugi servis. Prav to je storil. Precej se je popravil pri začetnem udarcu in Brazilec ni imel več možnosti. Eno priložnost za odvzem servisa mu je naš teniški as ubranil, sam pa dvakrat strl njegovega za slavje po 91 minutah igre.

Na tekmeca v polfinalu Blaž še čaka, vsekakor pa vsaj na papirju ne bo tako težek kot Dutra-Silva. 

 

Blu Panorama Airlines Tennis Cup
Kraj: Perugia (ITA)
Datum: 11.06.2016 - 19.06.2016
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: €42,500


Četrtfinale:

Blaz Rola (Slovenia) beat 1-Rogerio Dutra-Silva (Brasil) 7-6(4) 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete