Bolečine v hrbtu zaustavile Kajo v Palermu. Zidanškova v polfinalu dvojic.

07.08.2020
PALERMO, ITALIJA - Mlada slovenska teniška igralka Kaja Juvan je po štirih zmagah izgubila v 2. krogu WTA turnirja na Siciliji.

Kaja Juvan je z bolečinami v hrbtu končala nastope na 202,250 USD vrednem pešečenem turnirju v Palermu, na katerem se je prebila v glavni del preko kovalifikacij, tam pa v 1. krogu šokirala 18. igralko sveta. 

V 2. krogu se je namreč Ljubljančanka merila z domačinko Camilo Giorgi, izkušeno igralko, ki je na 89. mestu WTA lestvice ter ji kljub poškodbi nudila močan odpor. Sijajno je začela Kaja in 28-letni tekmici v 1. nizu trikrat odvzela servis kljub temu, da je hitro zaostala 0-2. Italijanka ni imela rešitve za res odlično igro, poleg vsega so se ji prikradle tudi nevsiljene napake. V drugem delu je bilo vse v rokah Slovenke do četrte igre, v kateri je izpustila priložnost za povečanje prednosti, izenačenje Giorgijeve na 2-2 pa je bil ključ do preobrata. Varovanka trenerja Cokana je čutila vse večje bolečine v hrbtu, po izgubi niza pa tudi poklicala fizioterapevta. Ni se predala. Odločilni niz je Italijanka začela silovito, ušla na 5-1, vseeno pa se je morala za preboj v četrtfinale močno potruditi. Kaja ni izobesila bele zastave in ni veliko manjkalo, da bi morda uspela priti tudi do preobrata. Na koncu je bilo 3-6, 6-2 in 6-4 za domačinko.

Kljub porazu je 19-letna Kaja bogatejša za novo izkušnjo ter vse bolj trka na vrata najboljših 100 na svetu. Trenutno je 121. igralka sveta.

Camila Giorgi

Camila Giorgi

Po porazu v 1. krogu posameznic, pa gre veliko bolje v dvojicah Tamari Zidanšek. V paru z Nizozemko Arantxo Rus sta se prebili že do polfinala. V 1. krogu sta izločili 2. nosilki Jastremsko in Olaru, v četrtfinalu pa sta gladko s 7-5, 6-1 opravili z domačio dvojico Gatto-Monticone/Paolini. V boju za finale ju čaka nastop proti Belgijkama Minnen/Van Uytvanck.


31st Palermo Ladies Open
Kraj: Palermo (ITA)
Datum: 03.08.2020 - 09.08.2020
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: 202,250 USD
Podlaga: Pesek

2. krog:

Camila Giorgi (Italy) beat Kaja Juvan (Slovenia) 3-6 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete