Izjemna zmaga kariere, Kaja Juvan v Palermu izločila aktualno finalistko Roland Garrosa

04.08.2020
PALERMO, ITALIJA - Komaj 19-letna Kaja Juvan je v 1. krogu glavnega dela WTA turnirja v Palermu pripravila prvovrstno senzacijo. Iz žreba je vrgla 2. nosilko Marketo Vondroušovo. V 1. krogu je danes zaigrala tudi druga Slovenka na WTA lestvici Tamara Zidanšek, a je po treh nizih klonila v tekmi s kvalifikantko.

Aktualna finalistka peščenega Grand Slama v Parizu, 18. igralka sveta, 2. nosilka v Palermu in tudi že zmagovalka WTA turnirja ter ena najboljših lani na returnu Marketa Vondroušova je ime, ki ga je danes iz žreba izbrisala fantastična Kaja Juvan.

19-letna Ljubljančanka je po treh kvalifikacijskih zmagah v 1. krogu glavnega dela pripravila veliko presenečenje dofgodka na Siciliji, saj je dve leti starejšo Čehinjo premagala z 1-6, 7-5 in 6-4. Bravo Kaja.

Štiri dni, štiri zmage, to je izkupiček izjemne Kaje v Palermu, ki je trenutno v 2. krogu, saj je morala čez sito kvalifikacij. Trenutno 121. igralka sveta je v odlični formi po premoru zaradi pandemije koronavirusa, naj traja...

Foto: Robi >Cokan

Foto: Robi >Cokan

Uvodni niz je še pripadel favorizirani Čehinji, tudi že 14. na WTA lestvici, a ko se je Slovenka sprostila, je tudi vihtela lopar kot najbolje zna. Tri servisne igre je izgubila v 1. nizu, ni je zmedlo ter v drugem ušla z dvema brejkoma na 3-0. Jasno je bilo, da se Vondroušova ne bo predala. Uspelo ji je izničiti prednost Kaje, ki pa je strla nasprotnico še pred tajbrejkom ter tekmo popeljala v 3. niz, kjer smo spet videli pet odvzemov začetnega udarca, toda tri na strani Kaje. Po 2 urah in pol je padla favoritinja turnirja v Palermu. V naslednjem krogu jo čaka dvoboj z zmagovalko tekme med Rebecco Peterson in Camilo Giorgi

2 uri in pol je bil dolg obračun tudi Tamare Zidanšek, a je na žalost izgubila. Z 2-6, 6-4, 6-4 jo je presenetila Francozinja Oceane Dodin, ki je prišla iz kvalifikacij. 23-letna Francozinja, 116. na WTA lestvici, je leto mlajši Zidanškovi (71. na WTA) vzela mero po preobratu. Ključ do uspeha Francozinje je bil 2. niz, kjer je kar štirikrat vzela servisno igro, v tretjem ji je bil dovolj en brejk.


31st Palermo Ladies Open
Kraj: Palermo (ITA)
Datum: 03.08.2020 - 09.08.2020
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: 202,250 USD
Podlaga: Pesek

1. krog:

Kaja Juvan (Slovenia) beat 2-Marketa Vondrousova (Czech Republic) 1-6 7-5 6-4
Oceane Dodin (France) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 2-6 6-4 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete