Borbeni Žemlja po preobratu odpisal tudi Bašiča za polfinale Portoroža

13.08.2015
PORTOROŽ - Slovenski teniški as Grega Žemlja nadaljuje pot na domačem ATP Challengerju Tilia Slovenia Open. Kranjčan je najmanj v polfinalu.

V četrtfinalu Challengerja v Portorožu je imel Grega Žemlja veliko dela. Bošnjak Mirza Bašič, ki je bil 8. nosilec, je igral agresivno, a na koncu se je veselil 28-letni Gorenjec, ki je s fantastično borbenostjo in vse boljšo igro proti koncu zasluženo vpisal polfinale in še enkrat več razveselil gledalce.

Žemlja je turnir v Portorožu dobil pred dvemi leti, sedaj pa se vrača po bolezni. Povabilo organizatorja izkorišča v popolnosti, tenisa pa igra kot v najboljših časih. Mirza Bašič je danes padel s 6-7, 7-5 in 6-3, Bošnjaku pa je tudi vrnil za poraz v njunem edinem medsebojnem obračunu, takrat v Sarajevu. BRAVO GREGA!

24-letni Bašič, ki je na najvišjem mestu v karieri (147.) je uvodni niz dobil po podaljšani igri in kar nekoliko ohladil tribune. 'Grozil' je tudi v drugem delu, v katerem sta držala servisne igre. Napeto je bilo proti koncu, kje rje bil Bošnjak le dve točki oddaljen od zmage, vendar se Grega ni dal. Ob pravem času je prišel do brejka in tudi 2. niza. Najboljši tenis je Gorenjec prihranil za 3. niz. Na sredini je vzel začetni udarec, ga skrbno hranil do zaključka, delo pa je dokončal še preden bil to lahko storil na svojem servisu. Dva brejka v odločilnem delu sta bila več kot dvolj za nastop med štirimi najboljšimi.

"Zelo sem zadovoljen s svojo igro, predvsem pa spoznanjem, da nimam več težav z igranjem treh nizov. Ni bilo lahko, saj je tekmec na trenutke igral vrhunsko, vendar sem vztrajal do konca in uspel. Veliko mi pomeni vzpodbuda s tribun. Res je užitek igrati pred tako številno domačo publiko in upam, da se bo v petek zvečer na tribunah zbralo še več gledalcev,'' je dal vedeti Grega na to, da bi bile lahko tribune še bolj polne kot so bile danes. 

V polfinalu bo njegov nasprotnik Aleksander Kudrjavčev, ki je danes presenetil 2. nosilca Paola Lorenzija. 29-letni Rus je 177. tenisač sveta z žemljo pa sta se do sedaj merila trikrat. Prva dva dvoboja je dobil Slovenec, zadnjega leta 2012 na Challengerju v Bergamu pa tenisač iz St.Petersburga.

 

Tilia Slovenia Open
Kraj: Portorož
Datum: 08.08.2015 - 16.08.2015
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €42,500


Četrtfinale:

Grega Zemlja (Slovenia) beat 8-Mirza Basic (Bosnia and Herzegovina) 6-7 7-5 6-3

 

pripravil: L.S. 

foto: TZS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete