Grega Žemlja kot v najboljših časih preko Rusa v veliki finale Portoroža

14.08.2015
PORTOROŽ - Grega Žemlja je najmanj finalist letošnjega ATP Challengerja v Portorožu. V polfinalu je pospravil še z neugodnim Rusom Aleksandrom Kudrjavčevim.

28-letni Grega Žemlja (290. na ATP) spet piše portoroško zgodbo in organizatorji največjega slovenskega teniškega turnirja ter gledalci bodo še tretje leto zapored v finalu videli Slovenca. 

Kranjčan je osvojil inavguralni turnir v Portorožu leta 2013, lani je slavil Blaž Kavčič, no, Grega pa bo letos spet igral za lovoriko. Zaradi slabšega rankinga (bolezen) je začel kot povabljenec, že sedaj pa je junak turnirja. V polfinalu je z odlično igro premagal še 29-letnega Rusa, sicer 177. igralca sveta, s 6-4, 6-2 in se bo boril za 7 lovoriko s turnirjev serije Challenger. Bravo Grega!

Žemlja je sploh prvi Slovenec, ki je zmagal na turnirjih serije Challenger. Leta 2008 mu je to uspelo v Cancunu in postavil je nove meje. Prav tako je prvi in edini slovenski tenisač, ki je kadarkoli vstopil v TOP50 (najvišje na 43. mestu).

Kudrjavčev se je držal le do 2-2 v uvodnem nizu, nato pa je Žemlja z res dobro predstavo narekoval tempo. Res je, da je Rus igral nekoliko bolj agresivno, a je s tem naredil tudi več napak, naš teniški as pa je bil vseskozi stabilen. Končno se je tudi na tribunah zbralo večje število gledalcev, ki so držali podporo, še posebej pa je bila pomembna v zaključku 1. niza. Grega je pri 5-2 že imel žogo za niz, a se je Rus z dobrimi servisi ubranil, nato pa pripravil ribrejk. V 10. igri je Žemlja povedel 40:15, Kudrjavčev pa je do niza pomagal tudi z dvojno napako.

V drugem delu se je ruski tenisač lažje poškodoval in ni imel nobenih možnosti. Bolj kot se je bližal konec, bolj je bil nemočen in Grega se je več kot zasluženo uvrstil v veliki, sobotni finale, kjer pa bo imel najtežjega tekmeca.

Nasprotnik v boju za lovoriko bo 6. nosilec Luca Vanni, ki je danes v prvem polfinalu po treh nizih ustavil Slovaka Gombosa. 30-letni Italijan (141. na ATP) letos igra najboljši tenis, na poti do finala pa je premagal tudi Radinskega, kar bo motivacija več z Grego. Pomerila se bosta prvič.

 

Tilia Slovenia Open
Kraj: Portorož
Datum: 08.08.2015 - 16.08.2015
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €42,500


Polfinale:

Grega Zemlja (Slovenia) beat Alexander Kudryavtsev (Russia) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S. 

foto: TZS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete