Luca Vanni slavil pred polnimi tribunami v Portorožu

15.08.2015
PORTOROŽ - Zmagovalec največjega slovenskega teniškega turnirja v Portorožu je letos Italijan Luca Vanni. V finalu je bil po dveh nizih boljši od Grege Žemlje (290. na ATP) s 6-3, 7-6(6).

30-letni Italijan Luca Vanni (141. na ATP) je zmagovalec letošnjega ATP Challengerja v Portorožu. Po dveh slovenskih zmagah, Grege Žemlje 2013 in Blaža Kavčiča 2014, tudi letos finale ni minil brez slovenskega tenisača. Junak tedna je bil takorekoč povratnik po bolezni Grega Žemlja, a v dvoboju za naslov je bil veliki server Vanni boljši po dveh nizih s 6-3, 7-6(6).

28-letni Grega Žemlja je lahko izjemno zadovoljen s predstavami v mestu rož, po dveh letih pa je spet igral tekmo za lovoriko na Challengerjih. Finale Portoroža mu prinaša tudi neposredno uvrstitev v glavni del Challengerja v Cordenonsu, ki je na sporedu naslednji teden.

Finalista sta se merila prvič. Treba je povedati, da je Italijan letos pri 30-letih eksplodiral. Celotno kariero je večinoma igral na Futuresih in lani na teh turnirjih dvignil lovoriko kar sedemkrat, na Challengerju pa je bil prvič uspešen prav danes v Portorožu. Razumljivo je bilo njegovo veselje ob zmagi medtem, ko ima Grega v lasti 6 Challengerjev in ATP finale iz Dunaja, ko je nakaj časa kasneje na ATP lestvici zasedel tudi 43. mesto - najvišje od vseh Slovencev v zgodovini. Največji Vannijev uspeh je prav tako finale ATP-ja iz letošnjega OP Brazilije.

Italijan je v finalu prišel prvi do brejka v 6. igri uvodnega niza, kar je bilo dovolj za vodstvo, bolj podjeten pa je bil tudi v nadaljevanju. Proti koncu 2. niza je bil Grega vse boljši. Imel je svoje priložnosti, tudi žogico za niz in morebitni odločilni del, vendar se je Vanni rešil, na koncu pa dobil zelo tesen tajbrejk, v katerem se je Žemlja vrnil iz 0/3 na 5/3, za dokončen preobrat pa mu ni zneslo.

''Res sem zadovoljen z minulim tednom. Manjkala je sicer pika na 'i', vendar je tekmec res dobro serviral. Sam nisem našel pravega returna. Najbolj sem vesel, da je ta teden dokaz, da lahko zdržim močne tekme, še posebej pa pohvala občinstvu, ki je danes napolnilo portoroški stadion. Navijanje je bilo fantastično'', je povedal Žemlja.

 

Tilia Slovenia Open
Kraj: Portorož
Datum: 08.08.2015 - 16.08.2015
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €42,500


Finale:

6-Luca Vanni (Italy) beat Grega Zemlja (Slovenia) 6-3 7-6(6)

 

pripravil: L.S. 

foto: TZS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete