Stari, dobri, najboljši Grega Žemlja v osmini finala Portoroža pometel s 4. nosilcem Lackom

12.08.2015
PORTOROŽ - Grega Žemlja je kot v svojih najboljših časih, ko je bil TOP50 igralec sveta, v 2. krogu ATP Challengerja v Portorožu počistil s 4. nosilcem Lukašem Lackom.

Še več. Predstava s strani 28-letnega Kranjčana je bila danes na osrednjem portoroškem terenu 42,500 evrov vrednega Challengerja zavidanja vredna. Praktično brez napak je osmešil 118. igralca sveta Lukaša Lacka in se zanesljivo uvrstil v četrtfinale. Rezultat 6-0, 6-2.

Zmagovalec uvodne edicije Challengerja Tilia Slovenia Open je Grega Žemlja 27-letnemu Slovaku prepustil le častni igri, pa še to po 6-0, 4-0. Grega, ki je zaradi slabšega rankinga moral zaigrati kot povabljenec, je z navdahnjeno igro prikazal tenis, ki ga je krasil pred dvemi leti, ko je bil v TOP50 (43.) kot prvi in edini slovenski teniški predstavnik. BRAVO GREGA!

Le 58 minut je potreboval Žemlja, trenutno 290. igralec sveta, da je v slačilnico poslal slovaškega tekmeca, s katerim je sedaj tudi izenačil medsebojno razmerje na 3-3. Prvič sta se pomerila še kot mladinca leta 2004, ko je tesen obračun dobil Lacko, a dva zelo pomembna obračuna, na Wimbledonu in St.Petersburgu, danes pa še v Portorožu, je dobil Kranjčan, rojen v Žirovnici. 

Servis Grege je ostal nedotaknjen. Prav vse je delovalo kot namazano v igri Grege, kar nas lahko še posebej veseli, še bolj pa njega samega. Petkrat je vzel servisno igro nasprotniku, dobil 10 iger zapored, nato pa suvereno in hladnokrvno odigral do konca srečanja. Razmerje osvojenih točk je bilo 52:23, kar priča o premoči Slovenca.

Jutri Žemljo čaka tekma z 8. nosilcem Mirzo Bašičem. 24-letni Bošnjak, 147. na ATP lestvici, je dobil njun edini medsebojni dvoboj leta 2011 v Sarajevu (CH) in pravi čas je, da mu Grega vrne na domačem terenu, pred domačimi gledalci, za katere si želimo, da jutri pridejo v še večjem številu in napolnijo vse stole na centralem terenu v Portorožu.

 

Tilia Slovenia Open
Kraj: Portorož
Datum: 08.08.2015 - 16.08.2015
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €42,500


2. krog:

Grega Zemlja (Slovenia) beat Lukas Lacko (Slovakia) 6-0 6-2

 

pripravil: L.S. 

foto: TZS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete