Carreno Busta v Montrealu do prvenca na mastersih

15.08.2022
MONTREAL, KANADA - Nepostavljeni Španec Pablo Carreno Busta je slavil na ATP 1000 turnirju v Montrealu in prvič v karieri dvignil pokal na tako pomembnem turnirju.

Na mastersu v Kanadi, bolj točno v Montrealu, je presenetljivo zmagal nepostavljeni Španec Pablo Carreno Busta. V finalu je s 3-6, 6-3, 6-3 ugnal osmega nosilca iz Poljske Huberta Hurkacza.

''Neverjeten občutek je biti zmagovalec turnirja serije masters. Definitivno je to največji naslov v moji karieri in težko opišem kakšni so občutki'', je bil presrečen 31-letnik iz Gijona. ''Vem, da smo ogromno delali ta teden, pravzprav smo trdo delali že tedne prej in pomembno je ostati pozitiven ves čas. Letošnja sezona za mene ni najboljša, izgubil sem nekaj dvobojev, ki sem jih prejšnja leta pospravil v svoj žep, toda poskušal sem verjeti vase in v mojo ekipo''.

Naslov je nagrada za vse delo v tem tednu za nekoč TOP 10 igralca sveta. V dveh nizih je izločil Berrettinija in Sinnerja, v finalu še Hurkacza, zanj je to prvi letošnji naslov. Je šesti Španec, ki je letos zmagal na ATP turneji. 

Carreno Busta se bo na lestvici povzpel za devet mest, na 14. mesto, na lestvici, ki pelje na zakljčni turnir pa je sedaj na 11. mestu. Tu je pridobil kar 18 mest. 

Hurkacz je do finala dobil kar štiri tekme po treh nizih, a v finalu mu ni uspelo ponoviti podviga proti Špancu.


National Bank Open preseneted by Rogers
Kraj: Toronto (KAN)
Datum: 07.08.2022 - 14.08.2021
Kategorija: ATP 1000
Nagradni sklad: 6,573,785 USD
Podlaga: Trda
https://nationalbankopen.com/

Finale:

Pablo Carreno Busta (Spain) beat 8-Hubert Hurkacz (Poland) 3-6 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete