Nova zvezda je potrjena. Alexander Zverev pri 20 letih do drugega mastersa, Federer je bil brez možnosti

13.08.2017
MONTREAL, KANADA - Komaj 20 letni Alexander Zverev je vpisal že drugi naslov na turnirjih serije masters. V finalu Montreala ali Rogers Cupa je povsem nadigral najboljšega tenisača v zgodovini Rogerja Federerja.

Kje so meje Alexandra Zvereva? To je vprašanje, ki se zastavlja samo po sebi. Trenutno 8. igralec sveta, od jutri naprej sedmi, je v finalu ATP1000 turnirja v Montrealu počistil z velikim Federerjem s 6-3, 6-4. Ni dvoma, da je prav mladi Nemec prvi v vrsti, ki bo nasledil t.i. veliko četverico, verjetno s takšno igro že v naslednjii sezoni.

Federer je zaigral v 45. turnirju serije masters, Zverev v drugem. Švicarski teniški šampion je doživel 19 poraz medtem, ko nemška prihajajoča zvezda ostaja 100%. Po Rimu si je prilastil še Toronto, v zadnjem letu je osvojil že 6 turnirjev. Pred kratkim je Zverev v svojo ekipo dodal trenerja Juana Carlosa Ferrerja, le ta pa je debitiral v vlogi z dvema naslovoma, saj je Alexander prejšnji teden pokoril konkurenco tudi na ATP turnirju serije 500 v Washingtonu.

Zverev je na ATP Race lestvici trdno zasidran na 3. mestu in bo skoraj zagotovo igral na obeh zaključnih mastersih, tudi tistemu novemu, do 21 let. Za razilko od ostale mlade generacije je Zverev živi za tenis, vse to pa se odraža na rezultatih. Mladec je iz pravega testa, da postane veliki zvezdnik belea športa.

Alexander je Federerju tudi preprečil prvo slavje v Montrealu. 36-letni Baselćan sicer ima v žepu Rogers Cup, kanadski masters, a je vedno zmagal v Torontu. Kot je to tradicionalno, si Toronto in Montreal izmenjujeta turnir na dve sezoni.

Zverev je s sedaj že prepoznavno napadalno igro ugnal Federerja. Hitro je prišel do brejka v 1. nizu, držal svoj začetni udarec, nato pa v 2. nizu zadržal nalet Švicarja, ko mu je izničil tri brejk žogice. Po krajšem mrtvem teku, je Zverev imel tri vezane žoge za brejk in seveda uspel, Roger, pa ob manjših težavah s hrbtom ni uspel več ujeti priključka.


Coupe Rogers
Kraj: Montreal, Kanada
Datum: 07.08.2017 - 13.08.2017
Žreb: S-56 D-24
Kategorija: ATP Masters 1000
Nagradni sklad: $ 4,662,300
Podlaga: Trda
http://www.couperogers.com/en/

Finale:

4-Alexander Zverev (Germany) beat 2-Roger Federer (Switzerland) 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete