Cibulkova velik test za Hercogovo v 1. krogu Cincinnatija!

13.08.2013
CINCINNATI, ZDA - Na močnem WTA turnirju v Cincinnatiju bo po uspešno preskočenih kvalifikacijah kot edina slovenska predstavnica nastopila Polona Hercog. Danes jo čaka obračun s TOP20 igralko sveta Dominiko Cibulkovo.

Konec septembra je 22-letna Polona Hercog (102. na WTA) nazadnje igrala  na tako močnem turnirju, kot ta teden, ko vihti lopar v Cincinnatiju. V Pekingu 2012 je prav tako preskočila kvalifikacije in prišla celo do 3. kroga, to pa so tudi edine omembe vredne točke, ki jih Štajerka brani do konca sezone. 

Po vrsti poškodb in izpustitvi dobršnega dela letošnje sezone, je Polona izpadla iz TOP100 na WTA lestvici, pohod med najboljše pa uspešno začela na ITF turnirjih, osvojila je Maribor in Olomouc. Kot povabljenka je prišla  v kvalifikacije  WTA Premier turnirja v ameriški zvezni državi Ohio in upravičila povabilo z dvema zmagama in vstopom v glavni del, kjer pa jo čaka dvoboj s Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, trenutno 19. igralko sveta.

''Z dvema zelo težko prigaranima zmagama sem izredno zadovoljna. Predvsem z zmago v prvem krogu, ki je bila polna preobratov, težkih trenutkov, izgubljenih situacij in napetosti. Zmagati po takšnem boju je res zelo lep občutek. Soler Espinosa je zelo vztrajna igralka, igra napadalno in konstantno brez vecjih napak. Za skoraj vsako točko je potrebno garati'', je Polona osvežila spomin na težko zmago v uvodnem krogu kvalifikacij.

''Dominguez Lino je igralka podobnega tipa, ki pa na žogo dodaja malce vec rotacije kot Soler Espinosa, je pa prav tako vztrajna in zelo hitra. Za zmago v drugem krogu sem morala igrati napadalno in poskušati potisniti nasprotnico nekaj korakov za zadnjo črto in si s tem pridobiti priloznost za napad. Še enkrat mi je uspelo dokazati, da v situacijah kot so set zoge za nasprotnico znam odigrati mirno in zbrano. Po osvojenem prvem nizu sem odigrala precej bolje in drugi niz dobila gladko s 6-0.''

''Ta zmaga mi je omogočila nastop na glavnem turnirju, kjer se bom v torek pomerila s Slovakinjo Dominiko Cibulkovo, s katero se na igrišču že poznava'', pravi Štajerka, ki ima negativno razmerje z Bratislavčanko (1-2), vse  tri obračune pa sta igrali leta 2011.

''Čeprav je preboj skozi kvalifikacije lep uspeh, s tem še ne smem biti zadovoljna. Želja po vrnitvi nazaj med najboljše je ogromna, trdo delo pa počasi kaže rezultate, ki se že kažejo v moji igri.
Imela bom en dan časa, da se malce spočijem po napornih kvalifikacijah, hkrati pa pripravim na tekmo s Cibulkovo, ki bo vse prej kot lahka'',
ocenjuje svoje možnosti Hercogova, ki bo na trdo podlago Cincinnatija stopila približno ob 18.30 po slovenskem času. 

24-letna Cibulkova je v izvrstni formi. Pred kratkim je osvojila WTA turnir v Stanfordu, na poti do lovorike pa premagala obe sestri Radwanska in Sorano  Cirsteo. Tudi prejšnji teden v Torontu se je ustavila šele v četrtfinalu (izgubila z Na Li), pred tem pa sta pod težo njene igre padli tudi Vincijeva in Kerberjeva. 

 

pripravil: L.S.

foto: Flickr
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete