Covid-19 kroji teniški urnik, OP Avstralije sedaj uradno tri tedne kasneje

17.12.2020
Kot smo pričakovali se bo prvi grand slam turnir v letu 2021 začel tri tedne kasneje od načrtovanega. OP Avstralije se bo začelo na Prešernov dan.

Ko smo letos prvič zapisali, da bo odpadel Indian Wells zaradi pandemije koronavirusa, si verjetno nihče ni mislil, da se bo to zavleklo tudi v leto 2021. A virusne pandemije zahtevajo veliko časa, sploh pa smo po svetu prvič priča takšnim prizorom po španski gripi 1918 in kasneje po hongkonškem virusu 1968. Verjetno nas čakajo trije vali, posledično bo tudi teniško leto 2021 precej drugačno.

Svet je v tem času postal globalen, prav tako pa je tenis globalen šport in je na svetovni ravni eden bolj prizadetih. Po številnih odpovedih turnirjev v letošnji sezoni, se bo tudi naslednja začela z velikimi omejitvami in zelo spremenjenim urnikom.

Teniška organizacija ATP je objavila koledar začetka sezone 2021. Začetek moške teniške sezone bo v Delray Beachu med 5. in 13. januarjem. Isti teden bo še turnir v Antalyi v Turčiji. Kvalifikacije za OP Avstralije bodo potekale v Dohi v Katarju med 10. in 13. januarjem, sledil po dotedenski premor zaradi strogih ukrepov v Avstraliji, vsi preostali turnirji v prvem delu sezone pa bodo v zvezni deželi Viktoriji (Avstralija).

Vsi igralci, ki bodo prišli v deželo 'tam spodaj', bodo najprej morali v 14-dnevno karanteno. Nekaj turnirjev bo organiziral le Melbourne in to pred začetkom OP Avstralije v istem mestu.

Spremembe so tudi v nadaljevanju sezone, vse do peščenih turnirjev, za katere pa še ni znanega urnika. Zaenkrat ostaja po planu, verjetno pa tako seveda ne bo. 

Ženski del turneje bo vsaj glede turnirjev v Avstraliji potekal podobno, za vse ostalo pa moramo počakati na uradno objavo združenja WTA.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete