"Čudež" na Otoku. Zaostajala z 0:6, 0:5, 30:40, nato pa ...

10.04.2019
SUNDERLAND, VELIKA BRITANIJA - Britanska teniška igralka je bila samo točko oddaljena od sramotnega poraza, v nadaljevanju pa je uprizorila neverjeten preobrat.

Britanka Tara Moore, 479. igralka sveta, je na turnirju ranga ITF v Sunderlandu uprozorrla enega najbolj neverjetnih povratkov v teniški zgodovini. Njena francoska nasprotnica Jessika Ponchet, ki je na lestvici uvrščena skoraj 300 mest višje, je bila samo še točko oddaljena od dominantne zmage oziroma ponižujočega poraza za Britanko, a je postala tragična figura tega bizarnega dvoboja.

Ponchetova je imela pri vodstvu s 6:0, 5:0, 30:40 na voljo zaključno žogico, a je pri smashu zadela vrh mreže in za nekaj centimetrov zgrešila polje. Britanka je v nadaljevanju rešila igro na svoj začetni udarec in nanizala šest zaporednih iger ter za povrhu dobila še "tie-break" z 9:7. V tretjem nizu je slavila s 6:3 in si priigrala uvrstitev v osmino finala.

26-letna Britanka je neverjeten preobrat pospremila z objavo na družbenih omrežjih, kjer je v šali zapisala, da njena zmaga nikoli ni bila ogrožena.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete