Davisov pokal: Fognini stežka priboril prvo točko za Italijo

08.07.2011
ARZACHENA, ITALIJA - Najboljši italijanski tenisač Fabio Fognini, ki se na ATP lestvici nahaja na visokem 38. mestu, je izvlekel prvo točko za svojo reprezentanco v 2. krogu 1.evroafriške skupine, kjer se borijo Italijani in Slovenci.

Dvoboj, ki zmagovalca pelje v 3. krog oz. v 'paly off' za uvrstitev v svetovno skupino svetovnega tenisa, sta odprla najboljši tenisač Italije Fabio Fognini in drugi lopar Slovenije Grega Žemlja. V vroči Arzacheni, je 24-letni Žirovničan začel silovito in dobil prvi niz po le 29 minutah s 6-1, nato pa je papirnati favorit Fognini počasi vzpostavil ravnotežje ter na koncu slavil z 1-6, 6-4, 6-4 in 6-4 .

Žemlja, ki je na računalniški lestvici skoraj 100 mest za tekmecem, se je odlično boril, a do presenečenja proti letošnjemu četrtfinalistu Roland Garrosa na koncu ni zmogel.

Fabio Fognini je v prvem nizu grešil kot po tekočem traku, za nameček pa se je soočil še z dobro igro Žemlje. Na koncu mu je vendarle uspelo zmagati s 3-1 v nizih

Fabio Fognini je v prvem nizu grešil kot po tekočem traku, za nameček pa se je soočil še z dobro igro Žemlje. Na koncu mu je vendarle uspelo zmagati s 3-1 v nizih

Italijanska reprezentanca tako proti Slovencem vodi z 1-0, rezultat po prvem dnevu pa bo poskušal izenačiti najboljši tenisač na sončni strani Alp Blaž Kavčič, ki se bo pomeril s Potito Staracejem.

Naravnost sanjsko je začel Grega obračun s Fogninijem, ki je v prvem nizu veliko grešil. Gorenjec pa je to takoj izkoristil. Dvakrat mu je odvzel servis igro, sam pa mu ni ponudil priložnosti za brejk. Grega je v tem delu naredil le 4 nevsiljene napake, Italijan pa kar 16, kar je botrovalo hitremu vodstvu za Slovenijo.

No, vrstnik iz San Rema se je hitro pobral in v drugem nizu že v 1. igri izkoristil ponujeno priložnost za brejk. Več ali manj gladko je to prednost pripeljal do konca. V tretjem je Grega klonil v 9. igri, servis igro pa mu je podaril z dvoj no napako. Darila Fognini ni izpustil iz rok ter povedel 2-1 v nizih, velik korak do končne zmage pa je naredil takoj na začetku četrtega dela igre, ko je s še enim brejkom ušel Žemlji. Grega se vseeno ni predal in v 8. igri mu je uspelo izenačiti in povrniti upanje na zmago, a kaj, ko je šla že naslednja igra 'po gobe'. Fabio je prišel še do petega brejka v dvoboju in v naslednji izmenjavi potrdil odvzem ter slavil po treh urah igre.

Lepi Fabio je imel na koncu razlog za zadovoljstvo

Lepi Fabio je imel na koncu razlog za zadovoljstvo

Grega je v dvoboju zadel 6 asov (Fognini 1) in napravil 5 dvojnih napak (Fognini 6). Oba sta zelo slabo izkoriščala svoj prvi začetni udarec, na drugega pa je bil nekoliko boljši Italijan, ki je tako svoji ekipi pričakovano, a težko priboril prvo točko.

 

DAVIS CUP-1.evroafriška skupina, 2. krog:

ITALIJA - SLOVENIJA 1-0:

Kraj: Circolo Tennistico Corracilvuna, Arzachena, ITA (pesek)

Fabio Fognini (ITA) v Grega Zemlja (SLO) 16 64 64 64
Potito Starace (ITA) v Blaz Kavcic (SLO)
Simone Bolelli/Daniele Bracciali (ITA) v Luka Gregorc/Grega Zemlja (SLO)
Fabio Fognini (ITA) v Blaz Kavcic (SLO)
Potito Starace (ITA) v Grega Zemlja (SLO)


 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete