Žemlja čez 1. krog Eckentala med posmezniki in v igri dvojic!

01.11.2011
ECKENTAL, NEMČIJA - Grega Žemlja se je uvrstil v 2. krog 30,000 evrov vredega teniškega turnirja, ki se ta teden igra v nemškem mestu Eckental.

Turnir Bauer Watertechnlogy Cup se igra v dvorani na tepihu, drugi najboljši slovenski tenisač Grega Žemlja pa je v uvodnem krogu pospravil z Avstrijcem Martinom Fischerjem z rezultatom 7-5, 6-4.

V 1. nizu je Grega neugodnemu igralci iz Avstrije enkrat odvzel servis od treh priložnosti, enak izkupiček pa mu je uspel tudi v drugem. Trenutno 213. tenisaču sveta ni dopustil, da bi se dokopal do priložnosti za odvzem servisa, na koncu pa je po 1 uri in 15 minutah Grega dobil 68 točk, tekmec pa 59.

Žirovničan je na turnirju 6. nosilec, kot 123. igralec iz teniške lestvice ATP pa se bo v 2. krogu pomeril s Čehom Janom Hernychom. 32-letnik iz Prage je na 218. mestu računalniške lestvice, pred dvema letoma pa je bil že 59. To bo njun prvi medsebojni obračun.

Grega Žemlja se je po končanem dvoboju med posamezniki nato pomeril še v igri dvojic. Z Italijanom Alessandrom Mottijem sta uprizorila veliko presenečenje, saj sta v 1. krogu izločila 1. nosilca, Nemca Dustina Browna in Američana Rajeeva Rama s 6:4,6:4 v nizih!

 

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete