Žemlja še vedno kralj slovenskih derbijev!

15.11.2011
SALZBURG, AVSTRIJA - Grega Žemlja je danes v 1. krogu challenger turnirja v Avstriji izločil prijatelja Aljaža Bedeneta in še naprej drži status nepremagljivega med Slovenci.

Na 42,500 evrov vrednem teniškem turnirju na trdi podlagi, ki se igra v Mozartovem mestu, sta se že v uvodnem krogu srečala oba slovenska predstavnika Grega Žemlja (123.) in Aljaže Bedene (161). Povratni obračun polfinala OP Ljubljane je spet dobil starejši in bolj izkušeni Grega (7. nosilec), tokrat po predaji Aljaža v 3. nizu. Rezultat se je glasil 6-7(4), 6-3, 2-0.

Zanimiv obračun in slovenski derbi v Salzburgareni očitno ni dovolj pritegnil organizatorjev, saj so dvoboj slabo 'pokrili'. Nimamo točnih podatkov kako se je odvijal dvoboj, zato pišemo le o rezultatu.

V 1. nizu sta oba igralca izjemno servirala. Aljaž je izgubil le 2(90%), Grega pa 4(82%) točke na svoj 1. servis. Odločitev je padla v podaljšani igri kar je bil slab znak za Žemljo, ki je v zadnjem času izgubil veliko podaljšanih iger in tako je bilo tudi tokrat. Aljaž je slavil s 7:4!

V 2. nizu sta oba popustila pri izkoristku svojih servisov. Aljaž je od 6 priložnosti za brejk izkoristil 1, Grega pa je izkoristil obe, ki so se mu ponudile(100%)!

V 3. nizu je Žemlja povedel z 2:0, nato pa je Aljaž predal dvoboj. Kaj je bil vzrok predaje še ne vemo, verjetno pa je pod vprašajem njun jutrišnji nastop v igri dvojic.

Kakorkoli, 25-letni Kranjčan ima 100% učinek proti tri leta mlajšemu Ljubljančanu (4-0) in se tako uvršča v 2. krog, kjer bo igral z zmagovalcem dvoboja Stefano Galvani - Daniel Brands.


CHAMPAIGN, ZDA - Slovenski teniški igralec Luka Gregorc (433.), je na 50,000 USD v vrednem turnirju serije challenger v ZDA izgubil odločilni obračun za vstop v glavni del. Od Ljubljančana je bil boljši 4. nosilec Alex Bogdanovic (319.) s 6-3, 6-2.


BRATISLAVA, SLOVAŠKA - Na ITF turnirju v Bratislavi z nagradnim skladom 25,000 USD, je Nastja Kolar (258.) izpadla v uvodnem krogu. Domačinka Lenka Jurikova (246.) ji je vzela mero z rezultatom 6-4, 6-2. Dvoboj je trajal 1 uro in 17 minut, Nastja pa je izkoristila 1 priložnost za brejk od 8, Slovakinja pa 4 od 7. Jutri bo s svojimi nastopi začela tudi Maša Zec-Peškirič.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete