Dekleta v pokalu Fed v nedeljo potujejo v Estonijo

02.02.2018
Slovenske teniške igralke se bodo v Talinu v 1. evroafriški skupini pomerile s Hrvaticami, Madžarkami in Švedinjami.

Vse tekme v skupini C bodo v popoldanskem času, Slovenija pa po prijavljenih igralkah ne sodi med favorite, a kot je dejal kapetan Andrej Kraševec: »Tudi lani nismo bili, pa smo napredovali. Vsak dvoboj bomo dali svoj maksimum in v vsaki tekmi bomo iskali svoje priložnosti. Za reprezentanco igra ta, ki si to želi. Tako je tudi na igrišču. Želja je lahko večja od trenutnega stanja na lestvici WTA.«

Po lanskem preboju iz druge v prvo evroafriško skupino je bilo čutiti izjemno vzdušje in ambiciozen pogled na letošnje nastope, a je najprej, zaradi razvoja svoje kariere, nastop odpovedala Polona Hercog (87. WTA), poškodba je nastop preprečila Andreji Klepač, nato pa je zaradi previsokih finančnih zahtev nastop odpovedala še Dalila Jakupovič (169.).

Kapetan Andrej Kraševec in pomočnik Daniel Šantl bosta imela na razpolago 20-letno Tamaro Zidanšek (168.), 21-letno Nino Potočnik (433.), 17-letno Kajo Juvan (489.) in prav tako 17- letno Niko Radišič, ki je 23. na mladinski lestvici. Slovenska odprava bo v nedeljo zjutraj potovala z Brnika proti Munchnu in nato v glavno estonsko mesto.

Dvoboji v 1. evroafriški skupini bodo potekali v teniškem centru Tallink od srede 7. februarja do sobote 10. februarja, ko bo znano kateri dve ekipi se bosta uvrstili v svetovno skupino pokala Federacij in kateri dve nazadovali v drugo evroafriško skupino. 


Pokal Federacij, 2. evroafriška skupina

Tallink tennis centre (Osmussaare 7, 13619 Tallinn, Estonia), 7. – 10. 2. 2018

Skupina C:

7.2. ob 16. uri, Slovenija – Hrvaška
8.2. ob 16. uri, Slovenija – Madžarska
9.2. ob 16. uri, Slovenija - Švedska

 

pripravil: L.S.

foto: Vid Ponikvar/SPORTIDA

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete