Tudi Finke lahek plen za Slovenke

05.02.2015
TALIN, ESTONIJA - Slovenska ženska teniška reprezentanca v pokalu Fed je po pričakovanju dobila tudi drugi obračun v skupini.

Slovenska ženska teniška reprezentanca je zlahka dobila tudi drugi obračun v 2. evroafriški skupini pokala Fed, ki poteka v prestolnici Estonije, Talinu.

Dekleta so včeraj s 3-0 premagale ekipo Luksemburga, danes pa so bile lahek plen tudi Finke (3-0). Nekoliko težav je imela le Tadeja Majerič (234. na WTA), a je uvodni dvoboj vseeno dobila po dveh zaporednih nizih. 24-letna Majeričeva se je pomerila s komaj 14-letno Oono Orpano, deklico rojeno leta 2001, a ji je ta vzela kar 11 iger. Rezultat je bil 7-6(4), 7-5. Verjetno je odveč dodati, da je Finka debitirala v tem tekmovanju.

Drugi obračun dneva je pripadel prvi slovenski tenisačici Poloni Hercog, 76. igralki sveta. Seveda je Hercogova imela lažji trening z 20-letno Ello Leivo, ki je sploh ni na WTA lestvici. Najboljša slovenska teniška igralka je slavila s 6-0, 6-1 ter že poskrbela za zmago nad Finkami.

Na koncu je sledil dvoboj dvojic, kapetan Andrej Kraševec pa je na teren teniškega centra Tere v Talinu poslal 17-letno Manco Pislak in odlično igralko dvojic Andrejo Klepač, ki je včeraj počivala. Manca in Andreja sta skandinavsko navezo Timonen/Orpana deklasirali s 6-1, 6-1.

Ja, Slovenke imajo sedaj v žepu dve zmagi, tudi jutri pa od njih pričakujemo gladko zmago, ko se bodo pomerile z Irkami. V soboto bo dan 'D', ko jih čaka odločilni nastop za preboj v 1. evroafriško skupino, iz katere so lani izpadle.

Kapetan Andrej Kraševec: "Znova smo dokazali, da vsaj v skupinskem delu nimamo prave konkurence. Tadeja se je malce lovila, saj se ji pozna daljša odsotnost z igrišč, medtem ko je Polona razred zase. Vseeno igra maksimalno zbrano, saj želi čim prej zaključiti dvoboje in ohraniti svežino, ki jo bo potrebovala v soboto v dvoboju z Estonijo ali Južnoafriško republiko."

 

pripravil: L.S.

foto: Tweeter (@PolonaHercog)

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete