DRAMA v Avstraliji. Đokoviča bodo deportirali s prvim letalom

05.01.2022
Na letališču v Melbournu se je danes dogajala drama. Đokovič je bil zadržan kar osem ur, sedaj se skoraj zagotovo vrača domov s prvim letalom.

Novak Đokovič je dobil dovoljenje za igranje na OP Avstralije kot izjema z zdravniškim potrdilom, a na koncu se je vse skupaj tako zakomliciralo, da je na letališču v Melbournu potekala celodnevna drama. 

Prvega tenisača sveta so zadržali na letališču, zavrnili so mu vizum in po osmih urah so ga napotili iz države. Tamkajšnje oblasti so ga po prihodu poslale v pripor in mu celo odvzele mobilni telefon, s svojo ekipo ni imel nikakršnega stika. Mejna policija je podvomila o veljavnosti potrdila o prebolevnosti. Po vsej verjetnosti ni izpolnil pogojev, ki jih mora vsak, ki pride v Avstralijo. 

Kot navajajo viri imajo Đokovičevi odvetniki možnost pritožbe, da so mu bile kratene pravice brez pravega razloga. Trenutno ni znano ali bo takoj zapustil deželo 'tam spodaj'. V časi priprtja so njegovi ekipi ponudili možnost nastanitve v hotelu, a so to zavrnili.

Očitno je malo možnosti, da bo Novak Đokovič letos zaigral na OP Avstralije, kjer je slavil že devetkrat. Srb lovi 21. turnir za grand slam, kar ni uspelo še nikomur.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete