Đokoviču 83. turnirska lovorika v domačem Beogradu

29.05.2021
BEOGRAD, SRBIJA - Srbski teniški šampion je na ATP 250 turnirju v Beogradu v finalu premagal kvalifikanta.

Številka 1 svetovnega tenisa Novak Đokovič je osvojil 83. turnir v karieri. V soboto je slavil v domačem Beogradu, v finalu je s 6-4, 6-3 premagal kvalifikanta Alexa Molčana.

Srbski teniški superzvezdnik je v 1. nizu kar trikrat izgubil servisno igro, a je bil na koncu vseeno boljši po 88 minutah od tekmeca, ki je sploh prvič zaigral v finalu turnirjev serije ATP.

V teniškem centru Novak, ki se imenuje prav po njem, je 34-letni Srb dobil tretji letošnji turnir. ''Dolgo je od tega, ko sem v domačem mestu igral pred gledalci. Pred enim mesecem se bil tu, a takrat ni bilo na tribuni nobenega. Osvojiti lovoriko na tem turnirju po desetih letih je nekaj posebnega, prav tako ne more biti bolje pred OP Francije. Igral sem dobro, počutim se fantastično in z družino sem preživel kvaliteten čas'', je povedal Nole, ki je letos osvojil devetič OP Avstralije, v Beogradu pa se je dokopal do naslova tudi v letih 2009 in 2011. 20-3 ima razmerje letos Đokovič, sedaj se odpravlja na Roland Garros, kjer bo v 1. krogu igral s Tennysom Sandgrenom.

Molčan, trenutno 255. igralec sveta, je na začetku finala presenetljivo dobil šest točk od sedmih in povedel z brejkom. Prisili je favorita, da se je bolje boril, čeprav je bilo sedem brejkov v uvodnem nizu, pa se Beograjčan ni dal presenetiti. 23-letnega Slovaka je spet strl na začetnem udarcu v 6. igri drugega niza. Kakorkoli, kljub porazu je to za Slovaka izjemen rezultat, sploh ker letos do tega tedna sploh ni dobil dvoboja na Touru (0-2).


Belgrade Open
Kraj: Beograd (SRB)
Datum: 22.05.2021 - 29.05.2021
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 511,000 EUR

Finale:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat Q-Alex Molcan (Slovakia) 6-4 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete