Dutra-Silva drugo leto zapored premagal Blaža Rolo v domačem Sao Paulu

29.04.2015
SAO PAULO, BRAZILIJA - Izkušeni domačin Rogerio Dutra-Silva je drugo leto zapored na challengerju v Sao Paulu premagal Blaža Rolo. Lani v finalu, tokrat v 2. krogu.

24-letni Blaž Rola (93. na ATP) je kot 2. nosilec izgubil v osmini finala 50,000 USD vrednega ATP chalelngerja na pesku, ki se ta teden odvija v Sao Paulu.

Ptujčana je s poti spravil domači teniški veteran, 515. igralec sveta, Rogerio Dutra-Silva, ki pa je bil še dve sezoni nazaj v top100 (84.). Brazilec je bil odsoten iz tekmovanj pet mesecev (september-februar), do tega tedna pa ni prpravil kakšnega boljšega rezultata. No, igro je našel, danes pa po trdem boju kot povabljenec (slab ranking) zmagal s 6-4, 4-6, 6-4.

Obračun je odločil po en brejk v vsakem nizu
 

Dutra-Silva je po zaslugi slabše prve igre dobil uvodni niz. Slovenski tenisač je že v uvodu izgubil svoj servis in ga do konca prvega dela ni uspel nadoknaditi. Več od igre je imel domačin, saj je vseskozi diktiral tempo, Blaž pa je ostal sploh brez priložnost za brejk.

V nadaljevanju smo videli mrtvi tek vse do 10. igre. Oba sta imela nekaj žogic, ki bi jih lahko pospravila v svoj žep in ušla, ob pravem trenutku pa je priložnost izkoristil Ptujčan. Brejk ob koncu 2. niza je pomenil tudi izenačenje, Brazilec ni imel več možnosti vrnitve.

Izgubljeni 'set' 31-letnega Rogeria ni vrgel iz tira. Še naprej je igral kot v transu pred domačimi gledalci in vzel servis Roli takoj, ko se mu je ponudila prva priložnost. Prednost je rutinsko ohranil vse do konca in se po 2 urah in 24 minutah veselil četrtfinala. Za Brazilca je to daleč najboljši rezultat v letošnji sezoni.

Blaž Rola je lani v Sau Paulu prišel do finala, letos pa do 2. kroga. Obakrat ga je premagal domačin Dutra-Silva.

Blaž Rola je lani v Sau Paulu prišel do finala, letos pa do 2. kroga. Obakrat ga je premagal domačin Dutra-Silva.

Rola je izgubil po šestih zaporednih zmagah, saj je prejšnji teden slavil na challengerju v brazilskem Santosu, kar je bila njegova druga karierna lovorika. Z Dutro-Silvo je izgubil tudi lani v finalu na istem prizorišču.

Blaž Rola si je priigral 7 ATP točk in 760$ denarne nagrade!

 

ATP Challenger Sao Paulo
Kategorija: ATP Challenger
Kraj: Sao Paulo, Brazilija
Datum: 27.04.2015-03.05.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Rdeči pesek
Nagradni sklad: $50.000
http://www.institutosports.com.br/acoes_ver.asp?id=512. krog:

wc-Rogerio Dutra Silva (Brazil) beat 2- Blaz Rola (Slovenia) 6-4 4-6 6-4


pripravil: L.S.

foto: Institutosports.com.br

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete