Đokovič najboljši vseh časov ali Medvedjev prvič ?

11.09.2021
NEW YORK, ZDA - V nedeljo ob 22. uri nas čaka izjemno finale zadnjega turnirja za grand slam v sezoni, OP ZDA.

Ja, pripravite se. Zgodovinski finale turnirjev za grand slam. V nedeljo ob 22. uri po našem času bo Novak Đokovič lovil grand slam, zmago na vseh štirih v eni sezoni. To je nazadnje uspelo v odprti dobi tenisa leta 1968 legendarnemu Rodu Laverju. 

Neverjetna pot velikana tenisa Novaka Đokoviča bo dobila epilog. 27 dobljenih dvobojev v tem letu, samo še ena zmaga mu manjka, da se še enkrat več vpiše v zgodovino ali pa se bo svojega prvenca na turnirjih velike četverice veselil Rus Daniil Medvedjev. 

Beograjčan bi lahko v nedeljo zvečer postal tudi uradni največji vseh čaov, t.i. GOAT, ima neverjetno priložnost, da se dokoplje do 21. naslova na grand slamih, s tem bi prehitel večna rivala Fedrerja in Nadala, ki sta trenutno pri številki 20, tako kot on. V brezhibni sezoni je Novak le enkrat doživel ''neuspeh'' na najvišjem nivoju, ko je izgubil v polfinalu po prednosti niza in brejka proti Zverevu in nato končal tekmovanje na 4. mestu. Nemcu se je prav danes maščeval, ko je v polfinalu OP ZDA zlomil nasprotnika po petih nizih s 4:6, 6:2, 6:4, 4:6 in 6:2. Na letošnjem OP ZDA je bilo zanimivo gledati njegovo pot, v 4. krogu ga je malo namučil Nišikori, pa danes Zverev, skupaj je oddal šest nizov - toda v najbolj pomembnih trenutkih je odigral maestralno.

Še eno ime mora premagati Đokovič do popolne sezone, Daniil Medvedjev. Ruski tenisač je dokaj gladko prišel do finala, niz mu je vzel samo Botic Van de Zandschulp, vse ostale tekme je končal prej kot v 2 urah in pol. Zanj je to tretji finale turnirjev za grand slam, drugi v New Yorku. Leta 2019 je bil po dramatičnih petih nizih poražen v dvoboju z Rafaelom Nadalom, letos ga je v finalu OP Avstralije rutinsko odpravil Novak Đokovič. Ni dvoma, da je Rus v vrhunski formi in bo velika grožnja Noletu do cilja, ki je bil sedaj dosežen le enkrat, koledarski grand slam. 


 

US Open
Kraj: New York (ZDA)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 30.08.2021 - 12.09.2021
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 57,238,700
http://www.usopen.org/

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete