Đokovič se je vrnil v Avstralijo in po norem finalu takoj osvojil lovoriko

08.01.2023
ADELAIDE, AVSTRALIJA - Novak Đokovič je v fantastičnem finalu Adelkajda premagal Sebatiana Kordo.

Srbski teniški velikan Novak Đokovič se je po 'lanskem fiasku' vrnil v deželo 'tam spodaj' in takoj pokaztal kdo je glavni. V finalu ATP 250 turnirja v Adelajdi je po izjemnem finbalu in ubranjeni zaključni točki na koncu premagal Američana Sebastiana Kordo s 6-7(8), 7-6(3) in 6-4.

Za Beograjčana, enega največjih v zgodovini tenisa, je to že 92. lovorika v karieri, za njo pa se je boril več kot tri ure. Vmes je iz tribune nagnal svojega brata in še dva člana ekipe, a vse v efektu in po koncu, ko je držal pokal z nasmeškom pozdravil vse in se jim zahvalil. Ja, ni lahko z Novakom, ko mu ne gre iz loparja, a njegovi že vedo, da  se takšne stvari dogajajo le za to, da na koncu uspeš.

''Za mano je izjemen teden, v čast mi je, da stojim tu pred vami. Za mene je to kot darilo'', se je Đokovič obrnil na gledalce. Še svež je spomin, ko lani ni smel igrati zaradi statusa necepljenosti, a leto kasneje je vse povsem drugače. 

Ni manjkalo veliko, le ena točka, da bi Korda prišel do največje zmage v karieri, a Srb je kot zid, ubranil je zaključno točko pri 5-6(30:40) in se vrnil še močnejši. To je odlika največjih in Novak to tudi je. Verjetno komaj čaka, da se začne OP Avstralije in vzame tisto, kar so mu lani preprečili.


Adelaide International 1
Kraj: Adelaide (AVS)
Kategorija: WTA 500 in ATP 250
Datum: 02.01.2023 - 08.01.2023
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 703,580 USD / 642,750 USD
https://adelaideinternational.com.au/

Finale:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat Sebastian Korda (U.S.) 6-7(8) 7-6(3) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete