Đokovič zaključil dominanten teden v Tel Avivu s slavjem

03.10.2022
TEL AVIV, IZRAEL - Srbski teniški velikan Novak Đokovič je zlahka osvojil ATP turnir v Tel Avivu.

Brez izgubljenega niza je teniški velikan Novak Đokovič zmagal na ATP 250 turnirju v Tel Avivu.

V Izraelu se je znašla izjemno močna konkurenca za ta rang tekmovanja. eden najiboljših tenisačev v zgodovini in 1. nosilec turnirja Novak Đokovič pa se je skoraj sprehodil do naslova. V finalu je s 6-3, 6-4 ugnal Hrvata Marina Čiliča, ki je bil 2. nosilec.

Klkjub temu, da je bil letos prikratjšan za vrsto nastopov, je Novak prvi, ki je to sezono dobil turnirje na vseh treh podlagah. Na pesku je bil najboljši v Rimu, seveda je bil zmagovalec travnatega Wimbledona, danes si je prilastil še trdo podlago v Tel Avivu.

''Kjerkoli nastopim je moj prvi cilj zmaga, ne glede na vrsto in rang tekmovanja. Prvič po 15 letih sem nastopil v Izraelu, res sem hvaležen za to izkušnjo'' je povedal Nole, sedaj lastnik 89 naslovov na ATP turneji. 

Hrvat Čilič je prišel v finale z dobro popotnico, soočil se je le s štirimi brejk žogami do finala, a v boju za naslov je pač naletel na premočnega tekmeca in prijatelja. Ostaja pri dveh zmagah proti Srbu, Đokovič pa je dobil kar 19 dvobojev. Kljub porazu je Čilič lahko zadovoljen z nastopi v Tel Avivu.


Tel Aviv Watergen Open
Kraj: Tel Aviv (IZR)
Datum: 26.09.2022 - 02.10.2022
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 1,019,855 USD
https://tawo.co.il/

Finale:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat 2-Marin Cilic (Croatia) 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete