Elina Svitolina slavila v Dubaju in postala članica TOP10

25.02.2017
DUBAJ, ZAE - Ukrajinka Elina Svitolina je naredila še korak več k svojemu največjemu cilju, da bi enkrat postala najboljša tenisačica sveta. Na močnem WTA Premier turnirju v Dubaju je ujela največjo lovoriko v dosedanji karieri, v ponedeljek pa bo prvič v elitni deseterici WTA lestvice.

Sedmopostavljena Elina Svitolina je letošnja zmagovalka skoraj 2,4 milijona USD vrednega WTA Premier turnirja v deželi šejkov. V finalu Dubaja je s 6-4, 6-2 nadigrala 10. nosilko in zmagovalko tega turnirja 2011 Caroline Wozniacki.

22-letna Ukrajinka, ki prihaja iz Odese, je prišla v Dubaj po slavju na Tajvanu, niz nepremaganosti pa nadaljevala. Zadnja v vrsti padlih pod težo njene igre je Danka Caroline Wozniacki. Med seboj sta se pomerili drugič in obakrat je slavila danes še 13. igralka sveta, od ponedeljka naprej pa članica TOP10.

Svitolina prinaša domov drugo turnirsko lovoriko v letu 2017. Kljub temu, da se je prvič uvrstila v tako velik finale, kot je turnir  Dubai Duty Free Tennis Championships, ni bila nič nervozna. Delo je z odliko opravila v 70 minutah.

Caroline Wozniacki je prejšnji teden končala kot finalistka Dohe, dosežek je ponovila v Dubaju

Caroline Wozniacki je prejšnji teden končala kot finalistka Dohe, dosežek je ponovila v Dubaju

''To je zame nekaj posebnega. V celem tednu sem igrala fantastičen tenis, zadovoljna sem, da sem takšno igro pokazala prav tu'', je povedala Svitolina, 120. igralka v zgodovini WTA lestvice, ki bo v najboljši deseterici. ''Sanjala sem o tem, da bom nekoč v TOP10, res noro'', je bila vzhičena Ukrajinka.

Wozniackijeva po porazu ni bila razočarana. Po tekmi je potegnila črto: ''Za mano sta dva odlična tedna, dva finala. Igrati finale Dubaja je za mene velik dosežek, vesela sem, da sem nazaj'', so bile besede Skandinavke, ki je prejšnji teden prav tako končala kot finalistka, a v Dohi.


Dubai Duty Free Tennis Championship
Kategorija: WTA Premier 5
Kraj: Dubaj, ZAE
Datum: 19. 2. 2016 - 25. 2. 2016
Žreb: S-56 D-28
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,365,250
http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/

Finale:

7-Elina Svitolina (Ukraine) beat 10-Caroline Wozniacki (Denmark) 6-4 6-2                          pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete