Errani in Vinci drugo leto zapored zmagovalki Happy Slama!

24.01.2014
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Italijanki Sara Errani in Roberta Vinci sta ubranili naslov v dvojicah na OP Avstralije ter ostajata na vrhu WTA lestvice (dvojice).

Sara Errani in Roberta Vinci sta se v finalu prvega grand slama izjemno vrnili po zaostanku. Jekaterina Makarova in Jelena Vesnina sta v 3. nizu vodili že 5-2, na koncu pa sta se za lovoriko morali obrisati pod nosom.

Rusinji sta dobili zadnja dva medsebojna obračuna z Italijankama, po delitvi nizov in omenjenem vodstvu pa je kazalo, da bo šlo tudi v tretje. No, prvopostavljeni Sara in Roberta se nista predali, s petimi igrami zapored sta pokopali sanje nasprotnicam ter slavili s 6-3, 3-6 in 7-5. ''Bilo je zelo čudno in seveda zelo težko. V 3. nizu sva imeli 2-0, pa zaostali 2-5, nisva igrali dobro, toda ko je bilo potrebno sva se sestavili'', je bila presrečna po zmagi Erranijeva. 

Skupaj sta sedaj osvojili že 4 turnirje za Grand Slam, v Ozu pa ponovili lanskoletni triumf. S tem sta tudi ohranili vodstvo na WTA lestvici v dvojicah, v kolikor bi izgubili, bi ju na vrhu zamenjali Rusinji. Italijanki imata sedaj skupaj na računu 17 lovorik, vsaka posebej pa ima zbranih že 20, če štejemo še njune druge partnerice.

Ja, uspeh v dvojicah bo vsaj malo zakrpal rane, ki sta jih doživeli v posamični konkurenci. Kot nosilki sta obe izpadli že v 1. krogu. Erranijevo je izločila Goergesova, Vincijevo pa Žengova. 

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete