Roberta Vinci velika zmagovalka Palerma!

14.07.2013
Italijanka Roberta Vinci je v finalu Palerma nekoliko presenetljivo ugnala svojo rojakinjo Saro Errani z 6-3, 3-6 in 6-3. Za Vincijevo, ki je na svoji poti do finala izločila tudi našo predstavnico Polono Hercog, je to jubilejna 10. zmaga na WTA turnirjih!

Sara Errani in Roberta Vinci sta v finale prišli kot prva in druga nosilka. Dekleti, ki sta sicer stalni partnerici med ženskimi dvojicami, sta si tokrat stali nasproti in to celo v velikem finalu na domačih tleh. 

Vincijeva je tekmo začela slabo, saj ji je Erranijeva že v prvi igri uspela odvzeti začetni udarec. V nadaljevanju se je druga nosilka turnirja vendarle zbrala in zaigrala precej boljše. Vincijevi je tako v četrti in osmi servisni igri uspel "brejk" svoje servise pa je do konca niza uspešno zadržala tako, da je prvi niz dobila z 6-3. 

Sara v drugem nizu stopila na plin

V drugem nizu je prvopostavljena igralka Sara Errani vendarle prikazala boljšo igro. Z dvema odvzemoma servisa nasprotnici je hitro povedla z 5-1. Vincijeva se je še skušala vrniti, zaostanek je zmanjšala na 5-3, a je Erranijeva že v naslednji igri izkoristila tretjo set žogico in izid poravnala na 1-1 v nizih.

Roberta danes vendarle boljša

Vincijeva je v tretji niz štartala izjemno in z dvojnim brejkom takoj prišla do prednosti z 4-0. Erranijeva pa je še zbrala moči, tako da je tudi ona v naslednjih treh igrah dvakrat odvzela servis nasprotnici in izid približala na 4-3. Vincijevi pa je v osmi igri uspel še, kot se je kasneje izkazalo odločilni odvzem servisne igre prijateljici, tako da je povedla z 5-3. V svoji zadnji servisni igri je odigrala zelo pametno in izkoristila drugo žogico za osvojitev turnirja, na keterm je nastopila že desetič.

Erranijeva ima sedaj 7-7 razmerje v finalnih nastopih, letos pa ima na računu točno 40 dobljenih dvobojev in  je s številom zmag na drugem mestu, za Sereno Williams. Na drugi  strani je Vincijeva letos vknjižila 2 turnirski naslov, skupaj  jih  ima 9. V  finalih ima neverjetno razmerje, 9-1.

 

XXVI Italiacom Open
Datum: 08.07.2013 - 14.07.2013
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $235,000
Podlaga: Pesek
http://www.countrytimeclub.com/internazionali/index.asp


Finale:

2-Roberta Vinci (Italy) beat 1-Sara Errani (Italy) 6-3 3-6 6-3

Polfinale:

1-Sara Errani (Italy) beat 4-Klara Zakopalova (Czech Republic) 6-4 6-4
2-Roberta Vinci (Italy) beat Estrella Cabeza Candela (Spain) 5-7 6-2 6-2  

Četrtfinale:

1-Sara Errani (Italy) beat 7-Silvia Soler Espinosa (Spain) 6-4 6-0
4-Klara Zakopalova (Czech Republic) beat Dinah Pfizenmaier (Germany) 7-5 6-7(4) 6-1
2-Roberta Vinci (Italy) beat 5-Lourdes Dominguez Lino (Spain) 6-1 6-4
Estrella Cabeza Candela (Spain) beat Renata Voracova (Czech Republic) 7-5 6-4                 

 

Pripravil: Izidor Kolar

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete