Erranijeva zmagovalka Ria in spet blizu TOP10

23.02.2015
RIO DE JANEIRO, BRAZILIJA - Italijanka Sara Errani je zmagovalka peščenega WTA turnirja v Riu, ki je imel nagradni sklad 250,000 USD.

Sara Errani je po skoraj dveh letih spet osvojila lovoriko na WTA turnirjih v posamični konkurenci. Kot 1. nosilka Ria De Janeira je preskočila vse ovire in v finalu s 7-6(2), 6-1 ustavila tudi novinko v finalih Anno Schmiedlovo.

Slovakinja Schmiedlova pred tem tednom nikdar ni bila niti v četrtfinalu, kaj šele v finalu, v katerem pa je danes vsaj v uvodnem nizu nudila močan odpor. Bolj izkušena Italijanka ga je dobila šele po 73 minutah in tajbrejku, pred tem pa je Anna imela celo žogico za niz na servis Sare pri 5-4. Ja, po dobljenem nizu je Erranijeva oživela, v drugem delu povedla 4-0 in se ni več ozirala nazaj.

''Uvodni niz je bil zelo težek, trajal je več kot 1 uro. V tem delu sva obe trdo delali za točke. Moram reči, da je nasprotnica igrala zelo dobro, praktično mi ni pustila dihati. Pomerili sva se prvič, zato sem na začetku tudi iskala pravi ritem in taktiko. Vesela sem, da mi je uspelo dobiti zahteven 1. niz, nadaljevanje pa je šlo po mojih željah'', je dejala nekdanja zmagovalka portoroškega turnirja in tudi nekdanja finalistka Roland Garrosa. Sedaj ima v osebni teniši izkaznici 8 naslovov, prvič pa je osvojila lovoriko potem, ko se je na turnirju že soočila z zaključnimi točkami. V četrtfinalu je domačinki Haddad-Maio ubranila tri. 

Sara Errani je v finalu Ria premagala Anno Schmiedlovo. Slovainja je igrala prvi dvoboj za lovorko v karieri

Sara Errani je v finalu Ria premagala Anno Schmiedlovo. Slovainja je igrala prvi dvoboj za lovorko v karieri

Sara Errani, ki je bla najvišje na 6. mestu WTA lestvice, se bo sedaj premanila zelo blizu deseterici. Na turnir je prišla kot 16. igralka sveta, jutri bo 12. 

S finalom in minulim tednom pa je bila seveda več kot zadovoljna tudi slovaška tenisačica. Pridobila je ogromno samozavesti in sama upa, da ji bo ta še kako prišla prav na naslednjih tekmovanjih.

 

Rio Open presented by Claro
Kategorija: WTA International
Datum: 16.02.2015 - 22.02.2015
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $250,000
http://www.rioopen.com/    


Finale:

1-Sara Errani (Italy) beat 6-Anna Karolina Schmiedlova (Slovakia) 7-6(2) 6-1      

 

pripravil: L.S.

foto: facebook                   

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete