Fantastično: Bedene je v polfinalu zaključnega challengerja v Sao Paulu!

29.11.2012
SAO PAULO, BRAZILIJA - 23-letni Aljaž Bedene je prikazal lekcijo tenisa 30-letnemu Italijanu Paolu Lorenziju in se uvrstil v polfinale najbolj vrednega challenger turnirja v letu.

Z eno besedo, fantastično, lahko opišemo današnjo igro slovenskega teniškega reprezentanta Aljaža Bedeneta na največjem challenger turniju v letu, ko se v Sao Paulu meri osem najboljših v sezoni.

Kot 5. nosilec zadnjega turnirja v letu, ki je na spredu drugič v Sao Paulu in se igra po vzoru zaključnega mastersa, se je slovenski teniški as uvrstil med štiri najboljše. Po nesrečnem porazu v prvem dvoboju, ko je izgubil dva tajbrejka z Romunom Hanescum, je včeraj izboril zmago s Portugalcem Eliasom, danes pa je za napredovanje potreboval zmago nad 63. tenisačem sveta Paolom Lorenzijem. Ne samo, da je 23-letni Ljubljančan zmagal, Rimljana je deklasiral in v dvorani, centru Ginásio do Ibirapuera, slavil s 6-1, 6-3. Bravo Aljaž!

23-letni Aljaž Bedene je z dvema zmagama v rumeni skupini zaključnega challengerja v Sao Paulu prišel v polfinale. Dve zmagi sta mu prinesli 30 ATP točk in 12,600 USD, še 6,300 pa jih je dobil za udeležbo

23-letni Aljaž Bedene je z dvema zmagama v rumeni skupini zaključnega challengerja v Sao Paulu prišel v polfinale. Dve zmagi sta mu prinesli 30 ATP točk in 12,600 USD, še 6,300 pa jih je dobil za udeležbo

»Non ducor, duco«, je latinski moto mesta Sao Paulo, kar pomeni 'Ne vodijo me, jaz vodim'. Naj Aljaž vodi igro ta teden v jugovzhodni Braziliji, smo napisali za uvod v 220,000 USD vredne zaključni turnir osmerice, točno to pa je Bedene uresničil. V rumeni skupini je sicer zasedel 2. mesto, za Romunom Hanescum, kar pa ni bistvenega pomena. Jutri ga tako čaka polfinalni obračun z Romunom Adrianom Ungurjem, ki je že pred zadnjim obračunom zmagovalec zelene skupine.

Današnja predstava Bedeneta je bila za 'čisto petico'. Lorenzi, dvakratni zmagovalec ljubljanskega challengerja ni imel niti najmanjše rešitve na igro Ljubljančana, ki se v 1 uri in 20 minutah igre sploh ni soočil z brejk priložnostjo, sam pa štirikrat odvzel servis. Odlično leto, v katerem je osvojil 4 turnirje serije challenger, prebil magično mejo TOP 100, zanj še ni končana.

V katero smer bo šla tekma je bilo jasno takoj na začetku. Poezijo tenisa je Ljubljančan nakazal v prvih štirih igrah, ko je dvakrat prišel do brejka, povedel 4-0, tudi v 5. igri pa je bil Lorenzi blizu oddanemu servisu. Nekako se je izvlekel in se po pol ure igre le vpisal na semafor, a to je bila tudi edina njegova dobljena igra v 1. nizu. Nič ni bilo  agresivne igre, ki jo je napovedoval in je po njegovem mnenju prinesla pozitiven rezultat v tej sezoni. Lorenzi se je večinoma držal zadnje črte, redke prihode k mreži pa je Aljaž hladnokrvno kaznoval, na drugem servisu tekmeca pa osvojil 12 točk od 16.

Skoraj identična slika je bila tudi v nadaljevanju. Italijan je bil po zaslugi dobre Aljaževe igre neprepoznaven in se je hitro znašel v zaostanku 0-3. Aljaževa ekipa v Sao Paulu, brat Andraž, trener Berger in manager Morris so bili lahko dobre volje, prav tako pa tudi njegovi navijači. Prednost je v slogu največjih rutinirano ohranil vse do konca in v deželi sambe bo Aljaž 'še plesal', najprej že jutri v polfinalu. V vseh statističnih podatkih je bil Ljubljančan danes boljši tekmec, število osvojenih točk pa je bilo 66-47.

Tridesetletni Rimljan je bil brez vsakršnih možnosti v tekmi z Bedenetom

Tridesetletni Rimljan je bil brez vsakršnih možnosti v tekmi z Bedenetom

Pravzaprav je Aljaž vse tri dvoboje prikazal igro vsega spoštovanja. Na hitri podlagi je že v prvi tekmi z Romunom imel 12 brejk priložnosti, včeraj še 13 in danes 9 medtem, ko je izgubil le dva začetna udarca. Predstave vlivajo veliko upanja tudi za jutrišnji polfinale z Ungurjem, s katerim se do sedaj še ni uspel pomeriti. Romun je letos dobil en turnir serije challenger, nahaja pa se na 112. mestu računalniške lestvice. Štiri leta starejši igralec iz Pitestija je premagljiv in upajmo, da Aljaž to v petek dokaže tudu na terenu.

 

 

ATP Challenger Tour Finals
Kraj: Sao Paulo (BRA)
Datum: 27.11.2012 - 1.12.2012
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: 220,000 USD
http://www.challengerfinals.com.br/


Rumena skupina:

Četrtek:

(5) A Bedene (SLO) d. (2) P Lorenzi (ITA) 61 63
(8) G Elias (POR) d. (3) V Hanescu (ROM) 36 75 63

Sreda:

(5) A Bedene (SLO) d. (8) G Elias (POR) 63 67(5) 63
(3) V Hanescu (ROM) d. (2) P Lorenzi (ITA) 63 64

Torek:

(3) V Hanescu (ROM) d. (5) A Bedene (SLO) 76(5) 76(5)
(2) P Lorenzi (ITA) d. (8) G Elias (POR) 75 62

1.  Victor Hanescu  2-1  5-2  40-35
2.  Aljaz Bedene  2-1  4-3  42-31
3.  Paolo Lorenzi  1-2  2-4  24-31
4.  Gastao Elias  1-2  3-5  36-45

 

 

 

 

pripravil: L.S.

foto: challengerfinals.com.br

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete